Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Doi români, membrii unei reţele care se ocupa de fabricarea ţigărilor.  Prejudicii de 21 de milioane de euro
WhatsApp
O organizație ilegală care se ocupa de fabricarea clandestină a ţigărilor a fost destructurată de agenţii Gărzii civile din Spania. Majoritatea membrilor reţelei erau cetățeni ai Europei de Est: 2 români, 19 ucraineni, 3 moldoveni şi un portughez.  
fabrica_tigari_spania

Membrii reţelei sunt acuzaţi de infracțiuni de contrabandă şi punerea în pericol a sănătății publice și a proprietății intelectuale. Investigațiile au început la începutul anului 2020, după ce bărbaţi de naționalitate română și portugheză au închiriat hale mari pentru a pune la punct o fabrică care se va ocupa de fabricarea ilegală a unor cantități mari de produse din tutun, fără control fiscal sau sanitar. Odată ce întregul ansamblu al instalațiilor de fabricare a țigărilor a fost finalizat, fabrica a început, în luna iunie, să producă ţigări a acestui an, scrie timis.es.

Procesul de instalare a fabricii a implicat utilizare blocurilor de stivuitoare și mufe hidraulice pentru manipularea mărfurilor grele. achiziţionarea echipamente de ventilație și extragere a mirosurilor, dar şi achiziţionarea utilajelor de fabricare a țigărilor. Materia primă era adusă din diferite țări pe uscat, iar ţigările fabricate erau vândute pe piața neagră. După ce au fost adunate dovezi, pe data de 20 august, un grup de peste 80 de agenți de la Garda Civilă au arestat, în timpul unor percheziţii, 25 de persoane. A fost confiscate 150 de tone între frunze de tutun și butași și 250.000 de țigarete marca Marlboro. Valoarea acestea se ridică la  21 de milioane de euro.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel