Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Despăgubiri RECORD pentru un român care aproape și-a tăiat mâna cu drujba
WhatsApp
Un român care aproape că și-a tăiat o mână cu drujba în Spania va primi o despăgubire record din partea angajatorului. În plus, ce responsabili au fost condamnați la închisoare. 

Justiția spaniolă i-a condamnat la închisoare pe angajatorii unui român și i-a obligat să-i plătească despăgubiri de 263.000 de euro, după ce bărbatul s-a accidentat grav în timp ce muncea la negru pe o exploatare forestieră.

Potrivit publicației elmundo.es, patru persoane au fost condamnate la opt luni de închisoare, plata unor amenzi, precum și despăgubiri în solidar de 263.000 de euro pentru român.

Incidentul s-a petrecut pe 17 februarie 2015, în timp ce muncitorul român, angajat la negru, tăia un copac în zona exploatării forestiere din comarca Alto Mijares, provincia Castellón. Unul dintre copaci i-a căzut peste picioare, iar drujba pe care o folosea, având sistemul de blocare automată defect, i-a cauzat vătămări grave la un braț.

Autoritățile au stabilit că victima nu avea contract de muncă, înregistrare la securitatea socială și nici nu a beneficiat de o instruire adecvată în domeniul prevenirii riscurilor profesionale.

Firma subcontractantă era administrată și condusă de către un cuplu de români. Aceștia i-au trimis bani de drum, să vină să lucreze în Spania. Omul a ajuns în Spania la 25 ianuarie 2015 și a început să lucreze la o zi după sosirea sa.

Sentința poate fi atacată la Curtea Supremă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel