Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Aeroportul Madrid Barajas se redeschide după ninsorile abundente din weekend
WhatsApp
Aeroportul internaţional Madrid Barajas din Spania este operaţional, cu două piste funcţionale, iar activitatea revine treptat la normal după ce zăpada depusă în urma ninsorii abundente din weekend a fost curăţată, a declarat luni ministrul Transporturilor, Jose Luis Abalos, relatează Reuters.
Foto ILUSTRATIV

Aeroportul a fost închis sâmbătă şi duminică după ce oraşul a fost afectat de cea mai gravă furtună de zăpadă din ultimele decenii.

Şcolile din Madrid au fost închise luni, iar unele supermarketuri au rămas fără produse proaspete, dar majoritatea curselor feroviare şi a zborurilor au fost reluate după furtuna de zăpadă care a afectat în special capitala şi alte câteva regiuni, notează Reuters.

Furtuna, care a adus până la 50 de centimetri de zăpadă în Madrid, a zădărnicit eforturile Spaniei de a spori ritmul programului de vaccinare împotriva noului coronavirus, în contextul creşterii numărului cazurilor de infectare.

Un lot nou de vaccinuri care trebuia să aterizeze în Madrid a fost direcţionat luni către Vitoria, în nordul ţării, însă autorităţile au indicat că vaccinările în centrele de îngrijire şi spitale au continuat conform planificării.

Operatorul feroviar Renfe a declarat că toate liniile feroviare de mare viteză sunt operaţionale, cu excepţia conexiunilor Madrid-Barcelona, care se preconizează că vor fi reluate în cursul după-amiezii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel