Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sorina Matei o ATACĂ pe Kovesi: "Din cramele lui Ghiţă şi piscinele politicienilor, va ajunge..."
WhatsApp
Jurnalista Sorina Matei a avut o reacţie virulentă la votul din Consiliul COREPER, unde Kovesi a obţinut o majoritate covârşitoare.

"Cel mai neperformant procuror General al României, cu două mandate la activ şi fără niciun rezultat, cel mai catastrofal procuror şef al DNA, care a reuşit să distrugă pe termen lung un DNA clădit cu greu, lâsându-l efectiv o caricatură care nu mai impresionează pe nimeni, o carcasă de conservă fără fond cu 40% achitări, demis de Curtea Constituţională şi care a încălcat Constituţia şi legile ţării, a primit 17 voturi în COREPER din 22 în condiţiile în care 12 erau necesare, în cea mai puturoasă negociere politică europeană în care jocurile s-au văzut şi mirosit de la o poştă", a scris Sorina Matei, pe pagina sa de Facebook.

 

Sorina Matei: "Nici nu ştie măcar să scrie corect româneşte"

 

Jurnalista susţine că nu experienţa fostei şefe a DNA a contat în acest demers, ci pentru anumite interese.

"Pe Codruţa nu o vor politicienii că e bună sau ştie meserie, că n-au nevoie de asta. Pe Codruţa o vor jucătorii statelor, inclusiv americanii, pentru că e manevrabilă la comenzi pe care le execută întocmai, cu patos şi la timp. Ceea ce ei au nevoie de fapt nevoie atunci când vor să fie investigate tranzacţii, operaţiuni finaciare, companii uriaşe, jucători importanţi la nivel european şi mondial. Nu contează că nu ştie nici Codurile Penale din ţara ei. Pentru ei nici nu contează asta.

Contează doar siguranţa pe care o conferă profilul personajului Kovesi, siguranţa, asigurările şi garanţiile că prin ea lucrurile sunt predictibile, unele graduale, maleabile, pentru că fix atunci lucrurile sunt stabile şi controlabile. Pentru ei. Tocmai de aceea, în timp, i s-a clădit prin operaţiuni masive de PR pe bani publici sau ale companiilor pe care nu le-a investigat, inclusiv prin ambasade care, evident, au propriile interese, o retorică care nu are nicio legătură cu realitatea şi cu omul. Ceva fiction, care nu există: alternative truths, altenative facts. Asta s-a întâmplat tocmai pentru a o impune şi a-i crea o anvergură europeană unui om care nici nu ştie măcar să scrie corect româneşte. Asta pentru cine o cunoaşte cu adevărat", a mai scris Matei.

 

Sorina Matei: "Din cramele lui Ghiţă şi piscinele politicienilor va ajunge în alte piscine europene"

 

Aceasta susţine că Laura Codruţa Kovesi, "din cramele lui Ghiţă şi piscinele politicienilor, va ajunge în alte piscine europene".

"Aşadar, dacă ai putea ca stat – să-ţi impui la şefia Parchetului European- un om care ştii că te ascultă, de ce n-ai face-o? Interesul mereu poartă fesul, nu profesionalismul, performanţa, rezultatele. Este bine totuşi că Laura Codruţa Kovesi a evoluat tot prin puturoşenii politice. Pentru că prin performanţă profesională n-a putut niciodată. Tot timpul cineva, în general politicieni care doresc doar oameni controlabili în funcţii de procurori şefi, a impus-o cu forţa şi prin dealuri puturoase undeva. Aşa a fost numită în 2006 la PG, aşa a fost numită la DNA în 2013, aşa a ajuns în 2019 impusă la Parchetul European.

Din cramele lui Ghiţă şi piscinele politicienilor va ajunge în alte piscine europene. Un singur lucru mai are de făcut Codruţa: să-i ceară bani iar lui Ghiţă ca să dea înapoi cetăţenilor români cheltuielile ilegale cu chiria şi întreţinerea caselor pe care le-a ocupat ilegal ca Procuror General al României şi procuror şef DNA cu apartament în Bucureşti. Că aici vorbim de infracţiuni în formă continuată cu prejudiciu. Altfel, pe model Ghiţă, Maior, Bica, este foarte bine că ne pleacă “valorile” după ce-au făcut toată Justiţia praf şi ţăndări. Aici oricum nu prea mai are cine să-i investigheze. E deşert. Important e să dea şi banii cetăţenilor pe care i-a prostit înapoi", a conchis Sorina Matei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
ParintiSiPitici.ro
21 sep 2023, 11:02
DefenseRomania.ro
13 aug 2023, 13:54
RadioDCNews.ro
22 sep 2023, 12:28
ParintiSiPitici.ro
21 sep 2023, 11:02
DCNews.ro
22 sep 2023, 15:37
Spectacola.ro
22 sep 2023, 15:45
DCNews.ro
22 sep 2023, 15:37
Astrosens.ro
15 sep 2023, 17:53
Spectacola.ro
22 sep 2023, 15:45
RadioDCNews.ro
22 sep 2023, 12:28
DCBusiness.ro
22 sep 2023, 14:51
DCBusiness.ro
22 sep 2023, 14:51
DCMedical.ro
22 sep 2023, 00:24
DCMedical.ro
22 sep 2023, 00:24
DefenseRomania.ro
13 aug 2023, 13:54
Astrosens.ro
15 sep 2023, 17:53