Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sondaj ARGUMENT. Românii, răspuns catastrofal despre prezența la vot dacă numărul îmbolnăvirilor Covid va rămâne mare
WhatsApp
Un sondaj ARGUMENT, institutul de sondare al DCMedia Group, a publicat statistici extrem de importante care arată părerea românilor despre prezența la vot dacă numărul îmbolnăvirilor de Covid-19 va rămâne în continuare mare. Cum comentează directorul științific al institutului, dr. Mădălina Hideg și jurnaliștii DCMedia Group datele culese.
Foto ILUSTRATIV

Întrebarea la care românii au răspuns este următoarea: „Dacă până în 27 septembrie, data alegerilor locale, numărul de îmbolnăviri va fi în continuare mare, ar putea acesta să reprezinte un motiv pentru care să nu mergeți la vot?”

40% dintre români au răspuns „Sigur NU” dacă situația epidemiologică rămâne la fel sau se degradează, în timp ce 60% au răspuns „Sigur DA”

Iată graficul: 

2. -imagine fara descriere- (354354.jpg)

40% dintre români au răspuns cu „Sigur nu”, 29% au răspuns „Cu siguranță da”, 19% au spus „Probabil că da”, în timp ce 12% au răspuns „Probabil că nu”.

Datele au fost culese prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), pe un eșantion simplu, aleator de 988 de subiecți cu drept de vot (18+), reprezentativ la nivel național, cu o marjă de eroare +/-3.2%, în perioada 7-17 august 2020.

Rezultatele aparțin unui SONDAJ EXCLUSIV marca ARGUMENT, institutul de sondare al DCMedia Group. Sociologul Mădălina Hideg este directorul științific al institutului de sondare al DCMedia Group, Argument.

 

Hideg: „Miza este foarte mare”

 

„Situația aceasta în pandemie afectează toate sectoarele vieții sociale, politice și așa mai departe. Cred că românii se vor ține de cuvânt. Dacă într-adevăr numărul de cazuri de coronavirus va crește atunci va afecta semnificativ prezența la vot. De regulă, prezența la vot la locale este destul de mare pentru că atunci se decide soarta localităților lor.

Miza este foarte mare, dar cu siguranță această conjuctură poate afecta prezența la vot”, a spus Mădălina Hideg, doctor în sociologie, directorul științific al institutului de sondare al DCMedia Group, Argument. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel