Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șofer român de 22 de ani, prins în Suedia cu droguri de 100.000 de euro: Le adusese din Anglia într-un compartiment special
WhatsApp
Aproape nouă kilograme de canabis au fost găsite într-un compartiment special al mașinii unui șofer român de 22 de ani. Marfa, în valoare de aproape un milion de coroane suedeze, a fost depistată la vamă. Șoferul, care venea din Marea Britanie cu marfa, este acum condamnat la doi ani și nouă luni de închisoare și la expulzare. 

Cum au fost ascunse droguri de milioane de dolari într-o cutie de valori? La 17 august anul trecut, o furgonetă Mercedes înmatriculată în Marea Britanie a traversat podul Öresund spre Malmö.  Vameșii au înțeles că furgoneta a fost transformată, astfel încât să poată fi ascunse drogurile. În total, în dubă au fost găsite 8,8 kilograme de canabis. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, tânărul de 22 de ani a fost condamnat la deportare. Mai mult, în telefonul tânărului de 22 de ani au fost găsite fotografii cu banii pe care i-ar fi primit comițând transporturile ilegale.

Șofer român de 22 de ani, prins în Suedia cu droguri de 100.000 de euro

 

Tânărul de 22 de ani a fost condamnat la aproape trei ani de închisoare. Când a fost oprit la podul Öresund, cetățeanul român a avut emoții, iar vameșii au decis să îi percheziționeze mașina.

La stația vamală Lernacken, mașina a fost oprită, iar când personalul vamal i-a pus întrebări șoferului român de 22 de ani, acesta a devenit nervos. Acesta a explicat că pleacă în Norvegia și că va sta acolo câteva săptămâni. Apoi s-a răzgândit și a spus că va rămâne doar una sau două săptămâni.

Tânărul de 22 de ani a declarat că duba aparținea unei companii din Londra și că o folosea de câteva luni. De asemenea, el a afirmat că mai multe persoane au folosit duba.

Un câine de căutare a narcoticelor prezent la fața locului a arătat un interes deosebit pentru podeaua mașinii, iar personalul vamal a decis să o percheziționeze. La o primă inspecție, furgoneta părea transformată, iar o ascunzătoare mecanică putea fi spartă cu o rangă. A fost găsit un buton mecanic care deschidea trapa către compartimentul incognito.

Aproape 9 kilograme de droguri, aduse din Anglia într-un compartiment special

 

În furgonetă au fost găsite două pungi care conțineau în total 8,858 grame de canabis, iar pe drogurile împachetate au fost găsite amprentele tânărului de 22 de ani. El a fost arestat sub suspiciunea de contrabandă de droguri în formă continuată, din cauza cantității mari de droguri pe care încerca să o introducă în Suedia.

Tânărul de 22 de ani a ales în timpul procesului să nu spună de ce se îndrepta cu mașina spre Suedia, potrivit verdictului. 

În timpul interogatoriului, tânărul de 22 de ani a declarat că lucra de mai mulți ani în industria construcțiilor din Londra. Acesta a negat în mod constant orice abatere.

„Întotdeauna am fost împotriva drogurilor, deși eu însumi obișnuiam să fumez. Asta nu înseamnă că nu sunt acum împotriva lor, înțeleg că este ceva serios", a spus el la interogatoriu.

Dar instanța districtuală nu crede declarațiile sale și căința și l-a condamnat la doi ani și nouă luni de închisoare pentru contrabandă cu droguri în formă continuată. De asemenea, el este condamnat la expulzare și nu se poate întoarce în Suedia până în 2031. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel