Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SMS-ul așteptat de sute de mii de oameni din Italia, inclusiv români. De astăzi intră banii pentru Assegno di inclusione, înlocuitorul Venitului de cetățenie
WhatsApp
Inps (Istituto nazionale della previdenza sociale - Institutul Național de Securitate Socială) anunță că din 26 ianuarie se va începe efectuarea plăților pentru cecul de incluziune, predecesorul Venitului din Cetățenie. Aproape 300.000 de oameni vor primi acești bani.
(Foto ilustrativ. Sursa: Freepik)

Inps a dat publicității textul SMS-ului care va fi trimis celor aproape 300 de mii de gospodării cărora le-a fost aprobat cecul de incluziune. Plățile încep de astăzi, iar suma medie primită va fi de 645 de euro.

"Plata aplicației Adi a fost aranjată. Din 26.01 va fi creditată pe cardul care poate fi ridicat de la orice oficiu poștal cu un act de identitate și codul fiscal". Acesta este conținutul SMS-ului așteptat de sute de mii de gospodării care așteaptă prima plată a cecului de incluziune, moștenitor al venitului de cetățenie, potrivit publicației FanPage. A fost difuzat de Inps, într-un comunicat plin de date privind stadiul măsurii de susținere a venitului introdusă de guvernul Meloni: sunt 287.704 gospodării care vor primi plata începând cu 26 ianuarie, explică Inps. Măsura a fost acordată acelor familii care au depus cererea în primele zile ale lunii ianuarie, care au semnat Pactul de activare digitală și a căror cerere a trecut de verificările preventive privind cerințele prevăzute de regulament.

SMS-ul așteptat de sute de mii de oameni din Italia, inclusiv români

 

Prin urmare, cei îndreptățiți la plată vor primi de astăzi SMS-ul menționat mai sus, cu invitația de a se prezenta la un oficiu poștal pentru a ridica Cardul de Incluziune pe care se creditează suma din cec.

Apoi, institutul de asigurări sociale face o scurtă evaluare. Situația, la începutul lunii ianuarie, era următoarea: au fost procesate 446 256 de cereri, dintre care 418 527 cu Pad semnat; dintre cererile primite, 12 222 au necesitat o anchetă preliminară suplimentară pentru obținerea certificatului care să ateste cerința pentru recunoașterea măsurii; 1 140 de cereri au ajuns în ancheta preliminară din cauza controalelor interne ale Institutului, adică a controalelor antifraudă; 117 461 de cereri au fost respinse din cauza lipsei de cerințe. Numărul total de cereri primite din decembrie până în prezent este de 651.665, un număr congruent cu ceea ce a declarat zilele acestea premierul Meloni.

Primele 287.704 cereri, care au trecut cu succes de etapa de investigație preliminară, vor intra în plată mâine, 26 ianuarie, cu o sumă medie de 645,84 euro.

 

-------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel