Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Și fermierii din Marea Britanie protestează: Producătorii de fructe şi legume plănuiesc o demonstrație cu sperietori de ciori în fața Parlamentului
WhatsApp
Producătorii britanici de fructe şi legume plănuiesc să protesteze luni în faţa Parlamentului de la Londra împotriva contractelor de cumpărare 'inechitabile' cu principalele şase mărci de retail din ţară, informează luni AFP.
Și fermierii din Marea Britanie protestează: Producătorii de fructe şi legume plănuiesc o demonstrație cu sperietori de ciori în fața Parlamentului

Aceştia susţin că aproape jumătate dintre ei vor fi nevoiţi să îşi înceteze activitatea în următoarele 12 luni din cauza lipsei reglementării în sectorul agroalimentar.

Fermierii cer ca cei 'şase mari' - Tesco, Sainsbury's, Asda, Morrisons, Aldi şi Lidl - să îşi respecte angajamentele 'fără excepţie' în ceea ce priveşte cantităţile de produse achiziţionate şi preţurile. Ei plănuiesc să vină cu 49 de sperietori în faţa Parlamentului, reprezentând procentul fermierilor care riscă să fie nevoiţi să îşi abandoneze recoltele.

Această demonstraţie are loc în ziua în care parlamentarii urmează să dezbată o petiţie prin care li se cere să revizuiască complet codul de bune practici pentru lanţul de producţie alimentară.

Fermierii din Marea Britanie protestează; cer contracte mai echitabile cu supermarketurile 

 

Lansată la iniţiativa companiei Riverford Organic, care produce şi vinde coşuri cu fructe şi legume, petiţia a strâns peste 112.000 de semnături. 'Agricultura britanică este în genunchi', iar 'mijloacele de trai ale fermierilor noştri sunt reduse la zero', afirmă fondatorul Guy Singh-Watson.'Fără un tratament mai echitabil pentru fermieri, vom asista la distrugerea agriculturii britanice, precum şi a peisajelor, a faunei şi a comunităţilor rurale pe care le-a susţinut cândva', a insistat el.

Pentru demonstranţi, doar o reglementare puternică, impusă de guvern, poate permite fermierilor să obţină contracte mai bune cu marii retaileri. 'Este absolut normal ca fermierii şi producătorii din Marea Britanie să fie plătiţi cu un preţ corect, iar evaluarea echităţii lanţului nostru de aprovizionare va ajuta la rezolvarea acestor preocupări', a spus un purtător de cuvânt al Ministerului Mediului, Alimentaţiei şi Mediului Rural.

Fermierii sunt 'vitali' pentru sistemul alimentar al ţării, a adăugat el, menţionând că aceştia furnizează 60% din alimentele consumate în Marea Britanie, titrează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel