Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șeful ANPC, Horia Constantinescu, a vrut să-și "elimine" contestatarii: șeful ANPC Brașov rămâne în funcție, a decis Tribunalul 
WhatsApp
Este război la nivelul ANPC: șeful comisariatului județean Brașov l-a atacat constant pe Horia Constantinescu, șeful ANPC. Acesta din urmă a emis un ordin prin care șeful de la Brașov, Sorin Susanu, ar fi fost obligat să se fie relocat la Dâmbovița, pe o funcție inferioară. Tribunalul a suspendat acest ordin astăzi. 

O instanţă de contencios administrativ a Tribunalului Braşov a suspendat ordinul preşedintelui ANPC, Horia Constantinescu, prin care şeful Comisariatului Regional Braşov, Sorin Susanu, era mutat pe o funcţie inferioară, de adjunct, în cadrul Comisariatului regional Muntenia, în judeţul Dâmboviţa.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile.

"Admite cererea formulată de reclamantul Susanu Claudiu Sorin în contradictoriu cu pârâţii Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Preşedintele Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor. Dispune suspendarea Ordinului nr. 501/15.06.2022 privind modificarea raportului de serviciu al reclamantului Susanu Claudiu Sorin, prin mutarea pe funcţia de conducere vacantă de comisar şef adjunct în cadrul C.R.P.C. Regiunea Sud - Muntenia (Ploieşti) - C.J.P.C Dâmboviţa, până la soluţionarea definitivă a cauzei", se arată în soluţia postată miercuri pe portalul instanţelor.

Mutarea lui Susanu la Dâmboviţa în iunie este a doua în decursul câtorva luni, la scurt timp după o detaşare la Galaţi şi a survenit în contextul mai multor acuzaţii pe care şeful CRPC Braşov le-a adus, în mediul public, preşedintelui ANPC, Horia Constantinescu, privind unele "nereguli" pe care le-ar fi descoperit în activitatea instituţiei. 

Sorin Susanu a susținut că Horia Constantinescu ar fi cheltuit banii pe walkie-talke și ar fi rămas fără bani de RCA

 

„Din păcate, managementul defectuos al Președintelui ANPC, domnul Horia Constantinescu, aduce tot mai multe sincope în desfășurare activității comisarilor ANPC. Chiar dacă pentru achiziții cel puțin discutabile (aroximativ 14.000 euro pentru 20 stații walkie talkie) au existat bani, pentru cheltuielile uzuale nu se mai găsesc fonduri.

După ce a fost evitată la limită (mulțumesc colegilor de la resurse umane ANPC) neplata salariilor a zeci de comisari ANPC, de astăzi, mașinile Protecție Consumatorilor din Galați, Constanța, Vrancea, Buzău, Tulcea, Brăila, nu mai pot fi folosite deoarece nu au fost alocate resursele financiare necesare pentru a se putea achiziționa polițele de tip RCA”, a scris pe pagina de Facebook Sorin Claudiu Susanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel