Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, mesaj după învestirea noului guvern de coaliție
WhatsApp
Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, l-a felicitat joi pe Nicolae Ciucă pentru învestirea în funcţia de prim-ministru al României şi a transmis că va lucra cu noul guvern pentru a găsi soluții împotriva pandemiei și pentru a implementa PNRR, informează Agerpres.

Ursula von der Leyen a postat mesajul pe Twitter în limba română.

„Vom lucra împreună cu noul guvern român pentru a găsi soluţii împotriva pandemiei şi pentru a implementa planul naţional de redresare şi rezilienţă”, a scris şefa executivului comunitar pe Twitter.

Noul guvern a primit joi votul de învestitură a Parlamentului după 318 voturi pentru și 126 împotrivă. Ulterior, cei 9 miniștri PSD, 8 miniștri ai PNL și 3 ai UDMR, alături de premierul Ciucă și vicepremieri, au depus, joi, jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni, la trei ore după votul Parlamentului.

Plenul Parlamentului a acordat, joi, votul de încredere Guvernului propus de premierul desemnat Nicolae Ciucă.

G Ad:

Pentru ca guvernul propus să fie învestit de Parlament, era nevoie de minimum 234 de voturi "pentru". Votul a fost secret, cu bile.

Premierul, miniştrii şi ceilalţi membri ai Guvernului urmează să depună individual, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, jurământul de credinţă. 

Mesajul premierului Ciucă, după investire

 

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că Guvernul pe care îl conduce va face tot ce este posibil ca România să depăşească problemele provocate de pandemia de COVID şi să determine „liniile de efort pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea” ţării noastre.

„Mulţumesc tuturor celor care ne-au acordat votul de încredere, de asemenea doresc să le mulţumesc celor care nu ni l-au acordat. De asemenea, cred că este foarte important, atât pentru noi, membrii Guvernului, cât şi pentru dumneavoastră, toţi membrii Parlamentului. Să ştiţi că am înţeles din tot ce s-a exprimat că ne-am asumat o răspundere foarte mare. Am înţeles şi recomandările făcute de cei care a luat cuvântul din partea opoziţiei.

Suntem un Guvern al României şi vom face tot ceea ce este posibil, aşa cum ne-am asumat să avem în centrul atenţiei noastre cetăţeanul român şi să facem tot ceea ce este cu putinţă, astfel încât să depăşim toate aceste probleme pe care le avem şi le întâmpinăm din cauza crizei COVID şi să determinăm liniile de efort pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea României”, a declarat Nicolae Ciucă, joi, după învestirea în plenul reunit al Parlamentului a Guvernului propus de acesta. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
DefenseRomania.ro
27 ian 2022, 19:12
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
28 ian 2022, 00:05
DCMedical.ro
27 ian 2022, 19:12
DCBusiness.ro
27 ian 2022, 22:40
DefenseRomania.ro
27 ian 2022, 19:12
DCBusiness.ro
27 ian 2022, 22:40
DefenseRomania.ro
27 ian 2022, 19:12
DCNews.ro
28 ian 2022, 00:05
DCMedical.ro
27 ian 2022, 19:12
Spectacola.ro
27 ian 2022, 13:09
Spectacola.ro
27 ian 2022, 13:09