Publicitate
„Parlamentul României, Ministerul Finanţelor, Ministerul Educaţiei, Banca Naţională a României, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Institutul de Studii Financiare, precum şi alte autorităţi ale administraţiei publice centrale şi locale pot organiza manifestări publice, simpozioane, seminarii, mese rotunde sau alte tipuri de evenimente publice, în domeniul educaţiei financiare, dedicate acestei zile”, se menționează în legea promulgată de Klaus Iohannis.
Legea, inițiată de 50 de senatori și deputați, a fost votată de Camera Deputaților pe 29 martie, cu 217 de voturi „pentru”, 15 „contra” și 57 de abțineri.
„Instituirea Zilei educaţiei financiare, o zi în care să grăbim solidificarea unui ecosistem mai deştept pentru români este extrem de importantă. 11 aprilie trebuie să fie începutul unei politici consecvente de educaţie financiară pentru toţi românii, în special pentru acei concetăţeni care nu realizează că au nevoie de aşa ceva în viaţa lor. Educaţia financiară nu este despre cum să-i învăţăm peste noapte pe români să devină experţi pe piaţa de capital sau cu fondurile mutuale”, a declarat în timpul dezbaterilor George-Cristian Tuţă, unul dintre inițiatori, potrivit Mediafax.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News