Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șase români, care veneau din Germania, au încerat să evite carantina. "Au intrat în ţară, pe contrasens, prin sustragere de la control"
WhatsApp
Şoferul unui autoturism, în care se aflau 6 pasageri, a încercat să scape de controlului de frontieră, intrând în ţară prin P.T.F. Nădlac, pe contrasens, pe arterele destinate ieşirii din România. Bărbatul dorea să evite, în acest mod, triajul epidemiologic.    
Sursa Poliția de Frontieră

Potrivit Poliției de Frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, polițiştii au observat o mașină, în care se aflau 6 pasageri, care se deplasa pe contrasens, pe sensul de ieșire din țară.

"Autovehiculul a fost oprit pentru verificări, ocazie cu care s-a constatat că la volanul autoturismului se afla un cetățean român, iar împreună cu acesta, ca pasageri, se mai aflau șase cetățeni români, care veneau din Germania.

Întrucât șoferul nu îndeplinea condițiile de exceptare privind măsura carantinării la intrarea în România, sosind dintr-o țară cu risc ridicat de infectare cu virusul SARS-CoV-2, a încercat să evite controlul de frontieră şi triajul epidemiologic efectuat de lucrătorii Direcției de Sănătate Publică. S-a constatat faptul că, alături de şofer, doi dintre pasageri nu îndeplineau condiţiile de exceptare privind măsura carantinei iar patru dintre aceştia erau vaccinaţi împotriva  SARS-CoV-2", informează Poliția de Frontieră.

Cu toate acestea, pasagerii autoturismului au declarat că nu aveau cunoștință despre intenția șoferului de a intra în ţară în mod fraudulos.

În acest caz, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrare prin trecere frauduloasă a frontierei de stat.

 

Formularul digital de călătorie a fost aprobat. Amenzi mari pentru românii care nu-l completează

 

De asemenea, începând din 20 decembrie, toate persoanele care vor intra pe teritoriul României vor fi obligate să completeze formularul digital de călătorie. 

Formularul digital de intrare în România va fi completat de toți cei care intră în țară. Românii sau străinii care vin în ţară vor fi amendaţi cu 5.000 de lei, dacă nu completează formularul obligatoriu de călătorie (PLF) cu cel mult 24 de ore înainte.

Folosirea acestui document este necesar pentru a menține sub control pandemia de coronavirus. Aceasta mai ales după apariția tulpinei mutante Omicron, care se răspândește cu rapiditate. 

Formularul digital este dezvoltat de STS şi va trebui completat de către toate persoanele care intră în România şi care călătoresc cu avionul, cu trenul, cu mijloace rutiere sau navale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel