Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șaptesprezece migranţi, călăuziţi de un român, depistați la frontiera cu Serbia
WhatsApp
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare - I.T.P.F. Timişoara au depistat şaptesprezece cetăţeni din India, Bangladesh şi Pakistan care intenționau să ajungă ilegal în vestul Europei, cu sprijinul unui cetăţean român. 

Călăuza, cetăţean român, este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea verificărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun, precizează IGPF.

În data de 29.08.2021, în jurul orei 02.00, în baza unei informaţii deţinute la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, poliţiştii de frontieră au efectuat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale.

Pe comunicaţia Dudeştii Vechi- Sânnicolau Mare, în apropierea frontierei cu Serbia, au oprit un microbuz înmatriculat în Slovenia, condus de un cetăţean român în vârstă de 52 de ani.

În interiorul microbuzului, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că se aflau 17 cetățeni străini. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că cei 17 pasageri sunt cetăţeni din India, Bangladesh şi Pakistan, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 37 de ani. Cetăţenii străini au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia, pe jos, fiind apoi preluaţi de către cetăţeanul român, din apropierea graniţei cu statul vecin, intenţionând să ajungă în municipiul Timişoara, cu ajutorul acestuia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
19 apr 2024, 22:40
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel