Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șapte victime într-un accident grav în Italia. Un camion cu acid a lovit un autoturism
WhatsApp
Un grav accident de circulație a avut loc pe autostrada dintre Piacenza și Cremona. Au rezultat șapte victime. 

Un TIR a lovit un autoturism pe autostrada A21.  În urma impactului, vehiculul greu - care transporta bidoane cu acid peracetic, un agent oxidant foarte puternic, s-a răsturnat și a lovit un Volkswagen Scirocco cu trei persoane la bord. Substanța toxică s-a vărsat pe asfalt. 

Șoferul de camion a murit pe loc, iar trupul său a rămas blocat în autotren. În autoturismul lovit, care tocmai intrase pe autostradă,  erau trei victime care au fost ajutate să iasă din mașini de martorii oculare. Alte patru persoane i-au ajutat pe ocupanții Volkswagenului să iasă din autoturism. 

Pe lângă victimele accidentului, 7 persoane care au fost intoxicate de vaporii acizi: doi bărbați și cinci femei. Între timp, au sosit ajutoare la fața locului: sosind la fața locului.

Pompierii din Piacenza au sosit și ei cu diverse vehicule și cu unitatea Nbcr (Nuclear bacteriologic chimic radiologic) pentru a ține sub control scurgerea de acid și pentru a extrage cadavrul șoferului camionului: victima este un italian de 52 de ani, rezident în provincia de Pavia, care conducea un camion ce aparține unei firme din Torino.

Oamenii intoxicați au fost transportați cu toții la spitalul din Piacenza. Pentru a stabili dinamica accidentului, patru echipaje investighează motivele accidentului. 

Se examinează imaginile de supraveghere video de la camerele prezente în zona autostrăzii și urmele de frânare lăsate pe suprafața drumului.

Accident pe autostradă în Italia: Un sunet puternic, apoi mirosul acru

Martorii din zonă au povestit ce s-a întâmplat.

„Am auzit un zgomot foarte puternic , un vuiet, ca o explozie”, spun cei doi barmani care lucrau în zonă.

„Am ieșit imediat să înțelegem ce se întâmplă și i-am văzut pe acei băieți ajutându-se între ei să iasă din mașină blocată sub vehiculul greu răsturnat”.

Cei prezenți au fost șocați și au vorbit despre „scene nemaivăzute până acum”: „Am auzit zgomotul de metal," povestește un angajat de la o benzinărie– când m-am întors am văzut un morman de tablă. În câteva momente, un miros înțepător s-a răspândit în zonă și tocmai acolo mi-am dat seama că a avut loc o scurgere de material chimic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel