Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sanchez, promisiuni economice pentru spanioli: bonus de chirie pentru tineri, transport în comun gratuit și salarii mai mari
WhatsApp
Premierul Pedro Sánchez și-a prezentat, miercuri, 15 noiembrie, în Parlamentul de la Madrid programul de guvernare pentru următorii 4 ani, în ciuda protestelor din ultimele zile, legate de legea amnistiei. Sánchez a anunțat o serie de angajamente economice.
Sanchez, promisiuni economice - bonus de chirie pentru tineri, transport în comun gratuit și salarii mai mari. Sursa foto: freepik.com

Primul ministru în exercițiu a promis că va ierta o parte din datoria regională, va majora bonusul pentru chirie pentru tineri sau va asigura gratuit transportul în comun pentru tineri, minori și șomeri. 

În plus,  acesta a anunțat că va prelungi reducerea TVA la alimente până în iunie 2024, va extinde sfera măsurilor de scutire ipotecară la gospodăriile cu venituri de până la 38.000 de euro pe an sau că va majora salariile în fiecare an. 

Având în vedere impactul previzibil asupra bugetului public pe care l-ar avea un pachet economic, Sánchez va crește costurile fiscale pentru cei mai bogați.

"Bogații trebuie să plătească mai multe taxe. Atâta timp cât guvernăm, vor plăti mai mult decât acum", a avertizat Sánchez de la tribuna Congresului Deputaților. 

 

Vor fi construite 183.000 de locuințe publice pentru închiriere la prețuri accesibile 

 

Sánchez a conturat opt ​​priorități pentru un viitor Guvern, multe dintre ele cu un conținut economic marcat. Dintre cele mai noi se remarcă prelungirea reducerii TVA la anumite produse alimentare de bază până în iunie 2024.

Această măsură a fost introdusă pentru prima dată în ianuarie 2023. Cu alimentele mai scumpe cu 9,5% decât anul trecut, liderul socialist a promis că va prelungi reducerea taxelor și până anul viitor, când se preconizează că presiunea asupra prețului coșului de cumpărături va scădea. 

Cu toate acestea, Sánchez nu a făcut nicio mențiune despre o posibilă prelungire a reducerilor de taxe la factura de energie electrică și gaze, care dacă nu se face nimic pentru remedierea acesteia, va expira pe 31 decembrie, scrie presa spaniolă. 

În materie de locuințe, Sánchez  s-a angajat să majoreze cuantumul bonusului de chirie pentru tineri, stabilit în prezent la 250 de euro pe lună.  În plus, și-a recuperat promisiunile pe care le-a făcut în timpul campaniei electorale. Printre cele mai notabile se numără: construirea a 183.000 de locuințe publice pentru închiriere la prețuri accesibile, sau garanții ipotecare de 20% pentru tineri, astfel încât aceștia să poată accesa achiziționarea unei locuințe. 

 

Sánchez promite transport public gratuit pentru șomeri și tineri

 

Pentru cei care au deja o locuință și le-a fost greu să o plătească, Sánchez a promis că va facilita accesul familiilor din clasa de mijloc la măsuri de reducere a creditelor ipotecare.  Pentru a realiza acest lucru, s-a angajat să extindă limita de venit permisă familiilor de până la 38.000 de euro venit anual (limita actuală fiind de 29.400 de euro). 

În plus, Sánchez a reiterat angajamente deja cunoscute precum creșterea salariului minim în fiecare an, astfel încât acesta să rămână la 60% din salariul mediu; consolidarea venitului minim vital și simplificarea cerințelor de acces, astfel încât mai multe gospodării să poată beneficia sau să continue reevaluarea pensiilor.

El a propus, de asemenea, crearea unei legi a agriculturii de familie care să sprijine micii fermieri, să consolideze ajutorul alimentar și bursele, mai puține taxe universitare, mai multe finanțări pentru cercetare sau condiții de muncă mai bune pentru oamenii de știință.

Votul de încredere va avea loc joi, 16 noiembrie, și toate calculele indică faptul ca Pedro Sánchez va obține un nou mandat, întrucât are nevoie de 176 de voturi ”pentru” și a reușit să negocieze 179.

--------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel