Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Salariul minim crește în Marea Britanie, din 2024. E cel mai mare salt din ultimii 10 ani
WhatsApp
Salariul minim încasat de lucrătorii din Marea Britanie va crește din aprilie 2024.
Marea Britanie este o destinație populară pentru muncitorii români (Foto ilustrativ)

Salariul minim din Marea Britanie va crește cu 9,8%, ajungând la 11,44 lire sterline (14,26 dolari) pe oră începând cu aprilie 2024, ceea ce îl va face unul dintre cele mai ridicate ca pondere în câștigul mediu din orice economie dezvoltată.

Ministrul de finanțe, Jeremy Hunt, a anunțat această majorare în ajunul prezentării unei actualizări bugetare la jumătatea anului, care se așteaptă să reducă fiscalitatea și să impună cerințe mai mari celor care nu au un loc de muncă să își caute un loc de muncă sau riscă să piardă beneficiile.

Luna trecută, Hunt a declarat la conferința anuală a Partidului său conservator că intenționează să crească salariul minim la cel puțin 11 lire pe oră, parte a obiectivului de a-l ridica la două treimi din câștigurile medii.

"Salariul național de subzistență a contribuit la reducerea la jumătate a numărului de persoane cu salarii mici din 2010", a declarat Hunt recent, potrivit Reuters.

Avertismentul Băncii Angliei

 

Creșterea importantă a salariului minim vine în contextul în care Banca Angliei avertizează că ritmul actual de creștere a salariilor în economia în general - care a ajuns la aproximativ 8% la începutul acestui an - va face dificilă revenirea inflației la ținta sa de 2%.

În 2022, OCDE a estimat că salariul minim al Marii Britanii era echivalent cu 58% din veniturile cu normă întreagă, al treilea cel mai mare din Europa de Vest, după Portugalia și Franța.

Aproximativ 2,7 milioane de lucrători vor beneficia direct de aceste creșteri, a precizat guvernul.

Ca parte a modificărilor, lucrătorii cu vârste de 21 și 22 de ani vor avea dreptul pentru prima dată la salariul minim integral, în timp ce ratele mai mici plătite lucrătorilor cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani și ucenicilor vor crește, de asemenea,.

Comisia pentru salarii mici, un grup de experți care consiliază guvernul cu privire la creșterea salariului minim, a declarat că argumentele privind viitoarea creștere au fost "echilibrate".

"Ca și anul trecut, companiile s-au simțit presate să transfere creșterile National Living Wage asupra consumatorilor. Mai multe sunt îngrijorate în acest an că ajung la o limită a ceea ce pot transfera fără a submina cererea", a declarat aceasta.

Angajatorii din domeniul îngrijirii sociale și al îngrijirii copiilor vor întâmpina dificultăți deosebite, a adăugat acesta.

Creșterea salarială de aproape 10%, de la 10,42 la 11,44 lire sterline pe oră, reprezintă cea mai mare creștere în numerar a salariului național de subzistență din ultimii 10 ani. 

 

--------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel