Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Salariu minim de 3.000 de lei, începând cu 1 ianuarie. Varianta va fi discutată mâine în Guvern
WhatsApp
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, marţi, că îşi doreşte ca de la 1 ianuarie să intre în vigoare noua variantă a salariului minim, cel mai probabil de 3.000 de lei, din care 200 de lei să fie scutiţi de impozit, varianta finală urmând însă a fi stabilită în urma discuţiilor cu partenerii sociali, respectiv în coaliţia de guvernare. 

"Cred foarte mult în dialogul cu partenerii sociali, patronate şi sindicate (...), şi mâine, în Consiliul naţional tripartit, avem ca unic subiect salariul minim brut garantat în plată. Sperăm mâine să avem şi o decizie pentru a putea trece la etapa următoare şi anume testul IMM şi transparenţa decizională. (...) De la jumătatea anului 2022 am pus la dispoziţia mediului de afaceri o sumă de 200 de lei pe care să o poată asigura ca şi salariu angajaţilor săi, o sumă de 200 de lei unde statul nu percepe nicio taxă. Până acum a fost la decizia angajatorului, acum ne dorim să o introducem în cei 3.000 de lei şi să continuăm această practică şi anume să nu-i taxăm", a declarat Marius Budăi, la Parlament.

El a precizat că vor fi luate în calcul toate variantele, referitor la suma de 200 de lei, şi a adăugat că îşi doreşte ca noua variantă a salariului minim să intre în vigoare de la 1 ianuarie.

"Când porneşti un dialog, iei în calcul toate variantele, nu porneşti un dialog doar cu varianta ta, neascultând partenerii sociali, în speţă sindicatele şi patronatele. Aşa că toate variantele sunt pe masă, însă noi ne dorim ca acest salariu minim să intre în vigoare de la 1 ianuarie", a explicat Budăi.

O discuție va avea loc miercuri la Guvern

 

Ministrul Muncii a menţionat că 130.000 de contracte au fost transformate şi a fost oferită suma de 200 de lei.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că o întâlnire tripartită în care se va discuta despre majorarea salariului minim pe economie va avea loc miercuri la Guvern.

"Mâine vom avea o întâlnire tripartită la Guvern şi vom stabili cu partenerii sociali tot ceea ţine de mărirea salariului minim", a afirmat Ciucă, la Parlament.

Întrebat dacă în salariul minim de 3.000 de lei se vor menţine 200 de lei scutiţi de impozit, Ciucă a spus: "În varianta în care ne oprim la 3.000 de lei, cei 200 de lei vor fi incluşi. Probabil va exista varianta ca angajatorul, voluntar, să asigure 200 de lei, peste 3.000 lei". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel