Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Salariile din Marea Britanie se majorează: Este cea mai mare creștere de mai bine de un deceniu
WhatsApp
Salariul minim va crește cu mai mult de o liră pe oră în Marea Britanie, ajungând la 11,44 lire sterline din aprilie 2024. Este cea mai mare creștere a salariului național de subzistență de mai bine de un deceniu.

Salariul național de subzistență  - minim garantat - va crește cu mai mult de o liră pe oră începând cu luna aprilie, a anunțat, marți, 21 noiembrie, Trezoreria.

Cancelarul Jeremy Hunt a declarat că pragul de salarizare va crește de la 10,42 lire sterline pe oră la 11,44 lire sterline, cea mai mare creștere din ultimii zece ani. Anunțul a fost făcut în această seară, în ajunul declarației sale oficiale de miercuri.

De asemenea, va fi extins pentru prima dată și la tinerii de 21 de ani, ceea ce înseamnă, în total, o creștere salarială de 1.800 de lire sterline pe an pentru un lucrător cu normă întreagă.

Salariul minim național pentru tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani va crește, de asemenea, cu 1,11 lire sterline, ajungând la 8,60 lire sterline pe oră, a precizat guvernul.

 

Salariile din construcții cresc cu peste 20% 

 

Ucenicilor li se va mări salariul minim orar, un tânăr de 18 ani care lucrează într-o industrie precum cea a construcțiilor va avea o creștere de peste 20%, de la 5,28 la 6,40 lire sterline pe oră.

Cancelarul Jeremy Hunt a declarat că pragul de salarizare va crește de la 10,42 lire sterline pe oră la 11,44 lire sterline, cea mai mare creștere din ultimii peste un deceniu.

De asemenea, acesta va fi extins pentru prima dată și la tinerii de 21 de ani, ceea ce înseamnă în total o creștere salarială de 1.800 de lire sterline pe an pentru un lucrător cu normă întreagă. "În aprilie anul viitor, toți lucrătorii cu normă întreagă care beneficiază de salariul național de subzistență vor primi o creștere salarială de peste 1.800 de lire sterline pe an. Acest lucru va pune capăt salariilor mici din această țară, respectând promisiunea noastră din manifest. Salariul național de subzistență a contribuit la reducerea la jumătate a numărului de persoane cu salarii mici începând cu 2010, asigurându-se că munca este întotdeauna avantajoasă", a declarat Hunt.

Cancelarul Jeremy Hunt și premierul Rishi Sunak fac risipă pentru a salva alegerile, declarația de toamnă de mâine urmând să includă reduceri de taxe, precum și creșterea pensiilor și a beneficiilor. Cei doi au semnat ceea ce a fost descris ca fiind un pachet "thatcherist", care ar trebui să includă reducerea asigurărilor naționale - cu mai multe promisiuni pentru primăvara viitoare.

Cu toate acestea, în timp ce se va face un efort pentru ca milioane de oameni să renunțe la ajutoarele sociale și să se întoarcă la muncă, miniștrii au renunțat la sugestiile că ajutoarele vor fi majorate cu mai puțin decât inflația din septembrie, care este folosită în mod normal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel