Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia trimite militari în Armenia, care i-a cerut ajutorul în conflictul cu Azerbaidjan 
WhatsApp
Armata rusă a trimis trupe în două baze din sudul Armeniei, în apropierea frontierei cu Azerbaidjanul, oferind "garanţii suplimentare de securitate" după conflictul militar de anul trecut, informează agenţia Reuters.
vladimir_putin_rusia

Manevra oferă Moscovei spaţiu suplimentar într-o regiune în care a trimis trupe anul trecut pentru menţinerea păcii, în cadrul unui acord care a pus capăt războiului de şase săptămâni la finalul căruia armata azeră a obţinut câştiguri teritoriale semnificative împotriva forţelor etnicilor armeni.

Rusia este unul dintre aliaţii Armeniei, o fostă republică sovietică. Moscova are deja o bază militară în nord-vestul Armeniei şi a trimis 2.000 de militari în Nagorno-Karabah, o enclavă din Azerbaidjan în care locuiesc etnici armeni.

"Două unităţi ale Bazei ruse 102 au fost construite în regiunea Syunik. Sunt garanţii suplimentare de securitate nu doar pentru regiunea Syunik, ci şi pentru Armenia", a declarat premierul armean în exerciţiu, Nikol Paşinian, conform agenţiei Interfax.

Regiunea armeană Syunik este o zonă strategică, fiind situată în apropierea Azerbaidjanului, a exclavei azere Nahcivan şi a Iranului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel