Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pistolarul din Tarragona, românul Marin Eugen Sabău, a fost eutanasiat
WhatsApp
Atacatorul din Tarragona a murit marți prin eutanasiere. El a cerut să moară după ce a devenit tetraplegic "cu dureri constante și persistente". Ieri, românului care se face vinovat de un atac armat la sediul firmei la care lucra, în Spania, i-a fost refuzată ultima dorință.

Atacatorul din Tarragona a fost eutanasiat la Spitalul Penitenciarului Terrassa după ce a suferit o "tetraplegie ireversibilă cu dureri constante și persistente" în urma unei răni prin împușcare. El este primul deținut aflat în detenție preventivă din Spania care se stinge în mod asistat fără a fi fost judecat.

Evenimentele care l-au lăsat în această stare au avut loc pe 14 decembrie, când bărbatul a intrat în firma de pază unde lucrase și a împușcat trei persoane, care au trebuit să fie spitalizate. Mossos a lansat apoi o căutare a suspectului de împușcături și a reușit să îl neutralizeze într-o casă de la periferia orașului Riudoms (Tarragona).

Pistolarul din Tarragona, românul Marin Eugen Sabău, a fost eutanasiat

 

Judecătorul a dispus ca acesta să fie arestat preventiv, fără drept de cauțiune, pentru presupusele infracțiuni de tentativă de omor, ultraj contra autorității și deținere ilegală de arme. Inculpatul nu a putut fi judecat pentru aceste infracțiuni de care este acuzat.

Bărbatul a cerut să beneficieze de eutanasie după ce a devenit tetraplegic, iar Comisia de evaluare și garanții (care depinde de Generalitat și este responsabilă de studierea cererilor de eutanasie) a confirmat moartea asistată a acuzatului după ce mai multe instanțe au respins apelurile împotriva cererii.

Lunea aceasta, inculpatul a cerut eliberarea provizorie înainte de a fi eutanasiat, dar magistratul a respins cererea deoarece bărbatul ar fi fost internat într-un spital obișnuit, fără supravegherea poliției, "unde orice terț, familie sau prieten, ar putea să aibă acces cu ușurință și să-i faciliteze fuga", potrivit Antena3 Spania.

Cine este pistolarul din Tarragona?

Numele lui este Eugen Sabău, un fost agent de pază. În luna decembrie a anului trecut, el a decis să pătrundă în compania în care lucra și a început să tragă în foștii săi colegi. În timpul împușcăturilor, el a rănit trei agenți de securitate și un mosso, care au suferit răni de diferite grade de gravitate.

Bărbatul era pasionat de arme și avea mai multe în casă. Înainte de a comite acest atentat, atacatorul din Tarragona a trimis un mesaj foștilor săi șefi în care le dădea de înțeles intențiile sale.

 

-----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel