Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii se pot testa anti-Covid în farmacii. Procedura a început în București și Iași
WhatsApp
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore, spune că în mai multe localități, printre care  București și Iași, testarea anti COVID în farmacii a început.
Testarea COVID-19 se va face și în farmacii

 Ministerul Sănătății a repartizat tuturor DSP-urilor teste rapide, câte 2.000 în fiecare județ și 5.000 în Capitală. ”De exemplu Iași și București, farmaciile care au depus documentele pentru avizare și au trecut prin procesul de formare al farmaciștilor care vor recolta, efectiv, testele antigen pot solicita Direcțiilor de Sănătate Publică să utilizeze aceste doze”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore, la europafm.ro.

Ministrul Sănătății a semnat ordinul pe 10 mai. El prevedea că testarea o pot face doar farmaciștii care fac și un curs de recoltare a probelor din nasul unei persoane suspecte. Purtătorul de cuvânt al Colegiului Farmacistilor, Anca Crupariu, spune prea puțini farmaciști au acceptat această obligație. 

În urma efectuării testării, farmaciile emit un buletin de testare, semnat electronic, pe care îl comunică persoanei testate. De asemenea, au obligația de a raporta către direcțiile de sănătate publică rezultatele tuturor testelor efectuate și situaţia stocurilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel