Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Românii nu pot părăsi țara până în luna august“: Un nou FAKE-NEWS rostogolit pe Internet
WhatsApp
În ultima perioadă, mai ales în contextul incertitudinii create de contextul pandemic, mai multe rețele de site-uri care imită ziare și-au creat o rețetă prin care obțin bani din rulajul unui conținut de tip clickbait. 

Un nou conținut de Fake-news apare pe așa-zisul site de știri „actual-news.site“. Cu titlul alarmist „NOI RESTRICȚII. ROMÂNII NU POT PĂRĂSI ȚARA PÂNĂ ÎN LUNA AUGUST...“, „articolul“ cu pricina, publicat pe 11 iulie, a făcut deja aproape 350.000 de vizualizări unice. Ceea ce pentru deținătorii domeniului se traduce în bani obținuți din clickbait.

Ce e clickbait-ul? Literalmente vorbind, o momeală lansată ca să dai click. Prin introducerea unor expresii sau cuvinte căruia cititorului îi trezesc anumite sentimente, acesta e făcut să acceseze linkul – chiar dacă informația nu îi întrunește așteptările.

Concret, cei care doresc să deschidă link-ul pentru a citi știrea sunt blocați de o fereastră pop-up care prevede că pentru a citi conținutul, mai întâi trebuie distribuit pe Facebook materialul, sau, chiar mai explicit, să dea click pe „deschide“, buton plasat chiar sub un anunț publicitar.

„Restricții pentru diaspora“

 

Ce scrie în text? Informații alarmant, aparent cu caracter oficial, citând MAE:  „Restricții pentru diaspora, toți cetățenii care s-au întors acasă pe timp de pandemie nu vor mai putea părăsi țară în următorii doi ani. O lege în acest sens a fost aprobată azi dimineață de către Parlament. (...) Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor care intenţionează (...)“

Chiar ieri, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) anunța că numărul reclamațiilor înregistrate la ANCOM în prima jumătate a anului a crescut cu 64 % față de aceeași perioadă din 2019. Au fost peste 2.400 de reclamații de la utilizatori, iar un factor care a determinat creșterea numărului de reclamații îl reprezintă atribuțiile instituției pe perioada stării de urgență privind știrile false despre COVID-19.

2. -imagine fara descriere- (12.JPG)

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel