Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii din Viena pot să primească un bonus de 200 de euro: Nu trebuie să facă nimic, plata de face automat din această lună
WhatsApp
În Viena, au fost implementate mai multe măsuri pentru a ajuta locuitorii să facă față creșterii costurilor de trai. Printre acestea se numără "Wiener Wohnunterstützungspauschale 23", care oferă o subvenție unică de 200 de euro începând cu septembrie 2023.
foto: freepik.com

Această măsură se acordă automat și fără a necesita o cerere separată. Ea vizează locuitorii din Viena, inclusiv rezidenții români.

Bugetul alocat acestei subvenții este de aproximativ 48 de milioane de euro. O altă măsură este "Wiener Wohnbonus 23", care a oferit suport financiar a peste 639.000 de gospodării. De asemenea, "Energieunterstützung Plus" a fost prelungită până la sfârșitul anului pentru a ajuta locuitorii cu costurile crescute ale energiei. În plus, "Wohnungssicherung Plus" protejează locuitorii de pierderea locuințelor, acoperind 70% din datoriile restante la chirie. Acest sprijin poate fi solicitat până pe 29 februarie 2024. Aceste măsuri de sprijin sunt esențiale pentru a ajuta locuitorii din Viena, inclusiv rezidenții români, să facă față creșterii costurilor de trai.

Ceea ce face această măsură de sprijin atât de notabilă este faptul că nu necesită depunerea unei cereri separate. Nu este necesară o cerere separată pentru a primi acest beneficiu, iar acesta este gestionat de către Departamentul municipal 40 (Afaceri sociale, Drept social și Sănătate) sau de către instituțiile de asigurare a pensiilor în numele orașului Viena. 

Cu alte cuvinte, beneficiarii primesc automat acești 200 de euro, eliminând astfel orice barieră de birocrație care ar putea încetini procesul de acordare a ajutorului financiar. Cu un buget alocat de aproximativ 48 de milioane de euro, această subvenție este văzută ca un pas important pentru a ajuta familiile și locuitorii din Viena să facă față inflației și creșterii costurilor de trai.

Bani în plus pentru a acoperi facturile restante

 

O altă măsură importantă implementată pentru a veni în ajutorul locuitorilor este "Wiener Wohnbonus 23". Această inițiativă a oferit sprijin financiar unui număr impresionant de peste 639.000 de gospodării. Fiecare dintre aceste gospodări a primit suma de 200 de euro, la scurt timp după ce a depus o cerere online pentru acest sprijin financiar. Această măsură s-a dovedit a fi eficientă și de ajutor pentru comunitatea din Viena, inclusiv rezidenții străini, oferindu-le sprijin financiar în momente de dificultate.

În ceea ce privește costurile ridicate ale energiei, "Energieunterstützung Plus" este o inițiativă care a venit în ajutorul persoanelor care se confruntă cu aceste cheltuieli crescute. Această măsură asigură sprijin pentru costurile crescute ale energiei și poate acoperi până la 500 de euro din datoriile restante. Aceasta este o veste binevenită pentru locuitorii din Viena care resimt presiunea financiară a cheltuielilor cu energia.

Cu creșterea prețurilor la locuințe și chiriile în creștere, "Wohnungssicherung Plus" este o inițiativă deosebit de importantă. Această măsură vizează prevenirea pierderii locuinței în cazul în care chiriașii se confruntă cu dificultăți financiare și au datorii restante. Măsura acoperă 70% din datoriile restante la chirie și se aplică indiferent dacă locatarii locuiesc în locuințe publice, subvenționate sau în locuințe private. De la lansarea acestei inițiative, aproximativ 1.000 de gospodării au fost sprijinite, cu un total de 1,9 milioane de euro cheltuite pentru a preveni pierderea locuințelor.

Este important de menționat că, în cadrul acestei măsuri, se acoperă datorii restante de la 400 de euro în sus, și sumele pot ajunge până la 15.000 de euro, în funcție de circumstanțele fiecărui caz. Pentru datorii mari, care depășesc 4.000 de euro, se solicită și un consult cu un asistent social pentru a evalua eligibilitatea pentru sprijin financiar.

Aceste măsuri de sprijin au fost cruciale pentru a ajuta locuitorii din Viena, inclusiv rezidenții români, să facă față creșterii semnificative a costurilor de trai și inflației ridicate. Aceste inițiative reflectă angajamentul autorităților locale de a veni în ajutorul comunității în momente de dificultate și de a asigura că toți locuitorii beneficiază de o bază solidă pentru a-și construi un viitor mai bun. De asemenea, ele demonstrează abilitatea administrației locale de a acționa rapid și eficient pentru a răspunde nevoilor cetățenilor, în special în aceste vremuri economice dificile. Este important să menționăm că aceste măsuri sunt disponibile și pentru rezidenții români, ceea ce reprezintă un sprijin semnificativ pentru această comunitate în Viena.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel