Medicul gălățean Paul Ichim susține că refuzul românilor de a se vaccina ar putea duce la o nouă mutație, autohtonă, a virusului SARS-CoV-2. Organizația Mondială a Sănătății a intrat în panică și trimite o echipă să investigheze cazul.
„OMS a intrat deja în panică, văzând cerbicia dacilor liberi, de la vlădică la opincă. Vlădică-i ocupată cu totul altceva decât cu administrația, iar opinca face informarea gen Moromete, pe la birturi/crâșmă(un fel a spune). În sfârșit, am o explicație coerentă de ce mergem vai de capul nostru de câteva decenii. Reacția neamului nostru în pandemie, reprezintă exemplul cel mai bun. Chestia asta a arătat cât de lipsiți de educație și de solidaritate suntem, "compensând" însă printr-o fudulie și încăpățânare direct proporționale cu prostia”, a scris pe Facebook, medicul Paul Ichim.
Astăzi, România a înregistrat cele mai negre cifre de la debutul pandemiei. Sunt 1.805 pacienţi COVID la ATI. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 18.863 cazuri noi de infectare, 1.568 de reinfectări și 574 decese.
Chirurgul gălățean a mai spus că România își va strica imaginea dacă prin refuzul românilor de a se vaccina o să apară o nouă mutație a virusului SARS-CoV-2. „Cred că suntem unul dintre popoarele cel mai ușor de manipulat de pe glob. Am ajuns să îngrozim organizația mondială a sănătății cu ce facem noi în țară pe subiectul asta, iar asta, o să ne aducă în mod sigur o "dragoste și o stimă nețărmurită" din partea celorlalte țări, mai ales dacă ne punem să clocim o tulpină autohtonă, cât să schimbe echilibrul epidemiologic global. Apropos, unde-s aia de ne dădeau după nu știu ce studii, drept un neam dotat intelectual? Probabil și ei au emigrat sătui să conviețuiască cu atâtea ....genii”, este concluzia medicului gălățean.
Și jurnaliștii italieni au încercat să răspundă la întrebarea care pune pe jar Organizația Mondială a Sănătății: de ce nu se vaccinează românii și bulgarii. Astfel, i-au contactat pe colegii lor din cele două state și au ajuns la o altă concluzie: teama oamenilor față de vaccinul anti-Covid nu ține doar de „fake news”.
Presa din Italia a făcut o analiză a principalelor cauze pentru care românii și bulgarii nu se vaccinează anti-Covid. Jurnaliștii italieni sut de părere că, la baza acestei temeri de vaccin, nu stă fenomenul fake-news, cel invocat de autorități. În mod surprinzător, efortul pentru a informa corect populația asupra vaccinului ar trebui să vină de la Guvern.
„În România, există cu siguranță o problemă de știri false și dezinformare, dar aceasta nu pare a fi principala cauză pentru care oamenii nu se vaccinează. Așa-numitele „știri false” circulă în întreaga Europă - așa cum reiese și din mențiunile recente ale buletinului european de presă digitală (Edmo) - problema este atunci când o mare parte din populație preferă să le creadă mai degrabă decât indicațiile oficiale ale autorităților. Și aici apar unele particularități semnificative ale României”, scriu jurnaliștii de la Pagella Politica.
Cu alte cuvinte, presa internațională spune că politicienii, Guvernul este lipsit de legitimitate. Astfel, conducătorii unui stat nu pot da vina pe jurnaliști pentru eșecul campaniei de vaccinare.
Un medic român din Suedia a spus, recent, că teama românilor față de vaccin ar putea deveni studiu de caz pentru cercetători.
„Fenomenul acesta de a nu accepta vaccinarea - din teamă, din credința că vaccinul nu este destul de experimentat, că nu suntem cobai etc. - ne-a făcut, de fapt, să devenim o țară de cobai, care probabil va fi studiată. Colegii mei mi-au spus că această mentalitate colectivă de a nu crede în datele științifice este fără precedent în Uniunea Europeană și este un fenomen pe care ar dori să-l studieze și probabil că acest fenomen va primi și un nume”, a declarat, la Digi24, medicul Laura Ghibu.
Jurnaliștii italieni o citează pe Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătății, din partea USR. Ei fac referire la faptul că partenerii de coaliție nu au ascultat-o și au irosit vara, fără restricții, fără campanie de vaccinare”, notează Pagella Politica.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News