Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Români cercetați penal pentru că au vrut să iasă din țară cu certificate false că n-au COVID-19
WhatsApp
Cinci români s-au ales cu dosare penale pentru că au încercat să treacă granița spre Bulgaria prezentând certificate false că nu sunt infectați SARS CoV-2. 
vama_bulgaria

„În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier s-au prezentat pe sensul de ieşire din ţară, la intervale diferite de timp, cinci cetăţeni români, care au prezentat autorităţilor competente teste PCR cu rezultate negative pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-COV-2, pentru a li se permite intrarea în Bulgaria.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor, la solicitarea autorităţilor bulgare, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând că patru din cele cinci teste prezentate nu au fost eliberate de clinicile menţionate în documente, acestea fiind false", potrivit comunicatului ITPF Giurgiu, citat de Agerpees.

Trei dintre cei opriți la graniță sunt cercetaţi pentru uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri sub semnătură privată, iar ceilalţi doi pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, respectiv fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel