Urmărește dezbaterea live
Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Româncă întoarsă acasă din străinătate: „În UK aveam de toate, dar lipsea fericirea”
WhatsApp
O româncă care a trăit în Marea Britanie timp de 20 de ani a făcut recent o mărturisire emoționantă pe un grup de Facebook intitulat „Grupul întorșilor acasă”. Povestea sa a stârnit un val de reacții și emoții în rândul membrilor grupului, mulți dintre ei aflându-se într-o situație similară.
Româncă întoarsă acasă din străinătate: „În UK aveam de toate, dar lipsea fericirea” / Foto: Facebook

După două decenii de absență, românca s-a reîntors acasă, la casa bunicilor săi, în satul natal. Într-o mărturie emoționantă, ea povestește cum a lăsat în urmă viața din Marea Britanie pentru a-și regăsi rădăcinile și fericirea în România.

„Deci... plecată de 20 de ani, copil fiind și dacă vorbeai cu mine acum 4-5 ani ziceam că niciodată nu am să mai mă reîntorc în România. Însă, acum 2-3 ani s-a schimbat ceva, brusc, înăuntrul meu. Acum câteva zile am făcut această poză reîntorcându-mă acasă... Sunt deja de câteva zile înapoi acasă, la țară, la casa bunicilor care s-au stins de peste 8 ani.”, spune ea.

 

„Nu am nimic, numai bălării, dar sunt cel mai fericit om de pe acest pământ”

 

Aceasta și-a exprimat dorința de a readuce la viață casa bunicilor, transformată acum într-o oază de liniște și amintiri din copilărie.

„Nu am nimic, numai bălării și pomi picați după vijelia de săptămâna trecută, dar sunt cel mai fericit om de pe acest pământ. Mă răscolesc amintirile din copilărie și nostalgia, ultima dată când am dormit în această casă a fost când erau și bunicii cu mine, aveam poate 10-11 ani. Mi-am propus să readuc la viață această casă și curte... lumea este curioasă și prietenoasă, și chiar sar în ajutor. Ieri seară am cules vișinele pentru vișinată... probabil va mai trebui să mă reîntorc în septembrie în UK până în aprilie ca să completez cei 10 ani pentru pensie, dar sper și cel mai probabil să rămân pe acest pământ plin de roade...”, mai adaugă românca.

 

„Îndemn pe cei care nu sunt încă hotărâți să se reîntoarcă”

 

Femeia îndeamnă pe cei care nu sunt încă hotărâți să se reîntoarcă în România să o facă, asigurându-i că este posibil să fie fericiți chiar și fără un salariu la fel de mare ca în străinătate.

„Îndemn pe cei care nu sunt încă hotărâți să se reîntoarcă. Mie mi-au pus numai frici dar se poate, se poate și fără nimic să fim fericiți și să trăim bine. În UK aveam de toate dar lipsea acel ceva... fericirea... ah... și ca să nu uit, pe proprietate mă așteptau și 5 suflete mici, am să mă ocup de ei ,dar dacă cineva vrea să adopte unul vă rog să mă contactați, au undeva la 4 săptămâni și am să le dau pastiluțele de viermișori și primul vaccin ca să evităm îmbolnăvirea, din păcate nu am să îi pot ține pe toți deoarece am deja 3 câini ai mei și o pisică.”, spune românca.

Mărturisirea sa a strâns zeci de comentarii și aprecieri, mulți români identificându-se cu povestea ei și încurajând-o în noul ei început. 

Cu toate că va trebui să se întoarcă temporar în Marea Britanie pentru a-și completa anii de muncă necesari pentru pensie, speranța sa este să rămână definitiv în România. Ea își îndeamnă conaționalii să nu se lase descurajați de temeri și să considere posibilitatea reîntoarcerii acasă, subliniind că adevărata fericire nu depinde de bani.

2. Româncă în... (romanca-intoarsa-acasa_35843600.png)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel