Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român, trimis la închisoare, în Elveția, după ce a aruncat în aer două bancomate: A fost închis și în Danemarca, pentru același lucru
WhatsApp
Un român a fost condamnat de Tribunalul Penal Federal pentru că a aruncat în aer două bancomate din Elveția.

Un român a fost condamnat la 64 de luni de închisoare la Tribunalul Penal Federal. Acesta aruncase în aer două bancomate din Elveția. De asemenea, el a comis o infracțiune similară în altă țară.

Camera penală a Tribunalului Penal Federal l-a condamnat la 64 de luni de închisoare pe unul dintre cei care au aruncat în aer bancomatele din Sevelen SG și Neftenbach ZH. Acesta este rezultatul hotărârii motivate publicate miercuri. Procesul coacuzatului este în curs de judecată la Tribunalul Federal.

Românul a mărturisit încă de la începutul procesului că a fost implicat în cele două furturi din Sevelen și Neftenbach din decembrie 2019. El a fost extrădat din Danemarca în Elveția pentru procedurile penale. Justiția daneză îl condamnase pe bărbat la șase ani de închisoare în iunie 2022, tot pentru aruncarea în aer a unui bancomat.

Detenția din Danemarca, nerecunoscută în Elveția

 

Transferul bărbatului în Elveția a fost condiționat de continuarea executării pedepsei care i-a fost aplicată în Danemarca. Prin urmare, românul nu va fi creditat cu zilele de închisoare executate în Danemarca (mai mult de un an) în cadrul pedepsei sale de închisoare din Elveția.

În noiembrie 2023, secția penală l-a găsit pe bărbat vinovat de mai multe capete de acuzare de punere în pericol cu explozibili și gaze toxice cu intenție criminală, mai multe capete de acuzare de furt calificat, mai multe capete de acuzare de daune materiale calificate și violare de domiciliu. Sentința motivată a fost publicată în prezent.

După explozii, din bancomate au dispărut aproximativ 233.000 de franci. Potrivit românilor, o parte din bani au fost arși. Poliția a dat de urma lui și a complicelui său pe baza urmelor de ADN găsite pe ranga lăsată în urmă nu departe de locul faptei.

Parchetul federal a făcut apel împotriva hotărârii secției penale. Procesul va avea loc la mijlocul lunii martie. Procedurile împotriva coinculpatului au fost separate de prezenta cauză și se află în prezent în curs de soluționare la Curtea Supremă Federală, după cum se precizează în hotărârea Camerei penale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel