Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român, condamnat în SUA pentru clonare de carduri. Făcea parte din gruparea "Hornea Crew"
WhatsApp
Un judecător federal a condamnat un român extrădat anul trecut din Germania în SUA la 21 de luni de închisoare pentru rolul său într-o schemă de sustragere de carduri bancare. 

Judecătorul William Young l-a condamnat luni pe Dragoș Hornea, în vârstă de 26 de ani. Românul va trebui să execute șapte luni de închisoare, după ce a executat deja în Germania 14 luni de detenție. Young a dispus ca Hornea să plătească 90.000 de dolari ca despăgubire și să renunțe la alți 18.000 de dolari, suma de bani pe care procurorii au declarat că a primit-o pentru a sparge acele carduri.

Tânărul de naționalitate română a acționat împreună cu alte 15 persoane acuzate și condamnate pentru această schemă. 

Hornea a pledat vinovat la data de 5 octombrie. Acesta și-a mărturisit partea de vină, iar procurorii federali au fost de acord să solicite o pedeapsă de 21 de luni. Toate celelalte persoane arestate în cadrul schemei au pledat vinovate și au fost condamnate la rândul lor. 

 

Grupul de infractori era condus de frații Constantin și Ludemis Hornea

 

Procurorii au declarat că grupul a fost supranumit "Hornea Crew", deoarece era condus de frații Constantin și Ludemis Hornea. Grupul a folosit dispozitive de skimming pentru a obține numerele de card de debit și PIN-urile clienților băncilor, a creat carduri false și a retras bani din conturile bancare ale victimelor. Într-o declarație depusă împreună cu rechizitoriul, anchetatorii spun că rețeaua a fost activă în state de pe Coasta de Est, precum și în China și România.

În 2017, poliția din South Shore a declarat că o rețea de clonare a cardurilor de debit funcționa în zonă, dar nu știa cine a instalat dispozitivele care au fost folosite pentru a produce cardurile clonate.

Conform anchetatorilor, cardurile au fost produse cu ajutorul a două dispozitive: un skimmer instalat în fanta unui bancomat care citește numerele de cont ale cardurilor și o cameră care înregistrează utilizatorii bancomatului care introduc numerele PIN pe tastatura aparatului. Anchetatorii au declarat că un lot de carduri de debit clonate a fost realizat cu ajutorul unor skimmere instalate la un bancomat Bank of America de pe strada Scammell nr. 1 din Quincy.

 

Printre băncile vizate de grup se numără Bank of America

 

Ancheta poliției a dezvăluit că printre băncile vizate de grup se numără Bank of America, Citizens Bank, First Citizens Bank, SunTrust Bank și Wells Fargo. Cardurile frauduloase au fost folosite pentru a retrage bani de la ATM-uri din Massachusetts, inclusiv din Brockton, Hanover, Quincy, Rockland și Weymouth.

Constantin Hornea a primit o pedeapsă de cel puțin cinci ani, iar Ludemis Hornea a primit o pedeapsă de trei ani și jumătate, potrivit documentelor tribunalului federal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel