Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rezumatul subiectelor de azi: Cele mai importante știri de joi, 20 august
WhatsApp
Știri Diaspora îți prezintă principalele titluri apărute în cea de-a doua parte a zilei de joi, 20 august.

- Franța. Cum sunt traficați copiii români, într-un documentar răvășitor. Reamintește eșecul răsunător în cazul Țăndărei: Postul de televiziune francez ARTE a difuzat un nou documentar despre rețelele de trafic de persoane din România. În speța analizată de jurnaliștii francezi este vorba despre copiii duși la cerșit în Paris.

- Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, spune că școala trebuie să reînceapă în condiții cât mai apropiate de cele normale, cu respectarea măsurilor de igienă și distanțare, deoarece copiii au nevoie de interacțiune.

- Un român de 34 de ani, Florentin D, a fost reținut la Valencia, în Spania, după ce a lovit și jefuit o bătrână în scara unui bloc. Femeia a rămas, plină de sânge, în scara blocului, până la intervenția vecinilor. Bărbatul atacase anterior și o femeie cu un copil de 3 ani

- Un tată român şi-a uitat fiica minoră în parcarea unei autostrăzi din Austria. Bărbatul a observat absența minorei de 13 ani abia după o oră. Ulterior, a explicat că era convins că fata doarme pe bancheta din spate.

- Coronavirus Franța: Aproape 5.000 de noi cazuri în 24 de ore. Cel mai MARE număr din luna MAI încoace: Franța a raportat joi peste 4.700 de noi cazuri în 24 de ore, cu peste 1.000 față de ziua precedentă

- Germania. Muncitori români cazați în containere în care se creșteau găini: Un incendiu a scos totul la iveală Incendiu de proporții la o fermă de găini ouătoare din Billerbeck, Germania. Două din cinci containere au fost distruse de flăcări. În urma deflagrației s-a descoperit că acestea, care fuseseră folosite anterior ca baterii pentru creșterea păsărilor, aveau acum altă funcțiune: aceea de locuință ilegală pentru muncitorii români.

- Primul test rapid de depistare a virusului SARS COV 2 produs în România a fost lansat joi de două companii, care au beneficiat, pentru acest proiect, de finanţare de la investitori americani. Testul poate detecta anticorpii daţi de virus în doar 5 minute şi funcţionează ca un test de sarcină.

- Ludovic Orban a comentat în termeni critici  candidatura la alegerile locale pentru capitală a 3 politicieni „cu greutate“ care au condus România în ultimii 30 de ani: fostul președinte, Traian Băsescu și foștii premieri, Petre Roman și Călin Popescu Tăriceanu.

 - Austria. Vești bune pentru îngrijitorii români: Costul testelor PCR, obligatorii din martie, DECONTATE: „Păstrați chitanțele!“. Costurile testelor PCR efectuate de către îngrijitorii români începând cu mijlocul lunii martie, ar putea fi decontate de către autoritățile austriece, anunță Der Standard.

- Belgia. Experții virusologi alertează cetățenii: „Majoritatea regiunilor din România se înroșesc. Evitați călătoriile!” Steven Van Gucht, de la comitetul federal de experți ai Serviciului de Sănătate din Belgia, sfătuiește cetățenii din Belgia să evite să călătorească în Spania și România, deoarece situația cauzată de pandemia de coronavirus și creșterea mare a numărului de cazuri este „cu adevărat delicată”.

- O tânără de 24 de ani a fost condamnată la patru ani de închisoare pentru trafic internaţional de droguri într-un dosar care scoate la iveală modul în care droguri de risc sunt aduse din Spania cu autocarul prin România şi trimise apoi în Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel