Pe lângă nuci și miere, acest desert de post este parfumat cu rom și desăvârșit de aroma cafelei tari.
Citește și Chec cu nuci, fără făină și fără drojdie. Rețeta unui desert ingenios, preparat din 3 ingrediente
Pentru acest tort cu nuci și miere, de post, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- Un pahar de nuci.
-Două lingurițe de rom.
- Un pahar și jumătate de prune uscate.
- Trei linguri de cacao.
- Lapte de cocos - 50 ml.
- Un vârf de cuțit de sare.
- Scorţişoară.
Încearcă și: Rețetă cu pește pentru Florii: Păstrăv Bellavista cu legume, deliciul italian care te va surprinde
Pentru cremă aveți nevoie de:
- Caju crud - o cană și jumătate.
- Zahăr vanilat - o linguriță.
- Miere - o lingură.
- Cafea tare - 70 ml.
* Puteți decora tortul cu glazură de caramel
Vezi și: Drob de miel - Rețeta simplă a lui Chef Scărlătescu. Cum se face, pas cu pas
Măcinați caju până devine o pastă fină, apoi amestecați împreună cu zahărul vanilat, cafeaua și mierea. Ar trebui să obțineți o masă omogenă. Lăsați-l să se răcească.
Într-un blender, se mărunțesc nucile și prunele uscate. Apoi adăugați cacao, scorțișoară și sare și amestecați cu laptele de cocos.
Se tapetează o formă cu hârtie de copt și se toarnă amestecul de prune uscate într-un strat uniform.
Se toarnă crema cu miere și cafea peste amestecul de prune uscate
Puneți prăjitura în frigider pentru a se întări
Se scoate din forma tort și se decorează cu caramel crumble (dacă nu vreți să fie de post) sau fructe de pădure.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News