Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Republica Moldova în Uniunea Europeană. Dan Barna, senator USR, susține ferm integrarea
WhatsApp
Uniunea Salvaţi România susţine ferm integrarea europeană a Moldovei în contextul european, a declarat preşedintele USR, Dan Barna.

„Dincolo de asta, în acest moment, mi se pare că orice afirmaţie este prematură şi e strict politicianistă. Noi susţinem că Republica Moldova trebuie să fie alături de România, parte a Uniunii Europene. Ce modalitate vom găsi că aceasta poate să fie unirea la un moment dat, nu e nicio problemă, dar strict factual, la nivelul 2018, în momentul de faţă, noi vedem o Moldovă alături de România în Uniunea Europeană", a spus Dan Barna.

El a arătat că nu trebuie „arse etape", iar în contextul politicii internaţionale unele lucruri pot fi făcute, altele nu.

„Dacă nu există o susţinere a populaţiei Republicii Moldova, este foarte greu la nivel internaţional, la nivel european, să argumentezi o astfel de poziţie cât timp populaţia acelei ţări nu susţine respectiva schimbare", a precizat Dan Barna.

 

Declarație simbolică de unire


Liderii USR au ascultat punctele de vedere ale primarilor despre situaţia actuală din Republica Moldova şi despre iniţiativa de a semna o declaraţie simbolică de unire cu România, în contextul anului Centenar.

„Mi se pare foarte important să reîncepem dialogul între România şi Republica Moldova de acolo de unde a fost întrerupt: adică de la cultură, de la educaţie, de la identitate, de la istorie. Primarii reprezintă vocea oamenilor şi de aceea este foarte important să îi ascultăm pentru a afla nevoile comunităţilor şi a dezvolta politici publice în această direcţie", a declarat vicepreşedintele USR Vlad Alexandrescu, la întâlnirea cu primarii.

În cadrul întâlnirii, liderii USR au subliniat susţinerea pentru opţiunea europeană de dezvoltare a României şi a Republicii Moldova, o dorinţă împărtăşită de cetăţenii de pe ambele părţi ale Prutului. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel