Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Reguli și condiții de călătorie în Anglia, începând cu 15 februarie
WhatsApp
Autoritățile britanice au anunțat noi măsuri de limitare a răspândirii Covid-19, cu intrare în vigoare pe teritoriul Angliei de luni, 15 februarie 2021.
Foto ILUSTRATIV

Măsurile au fost prezentate membrilor Parlamentului de către ministrul Sănătății, Matt Hancock, în ședința de plen din 9 februarie și vin în continuarea celor actuale, precum obligativitatea ca fiecare persoană care va călători în Anglia (cu excepția celor din Common Travel Area  - Regatul Unit (Scoția, Țara Galilor, Irlanda de Nord), Jersey, Guernsey, Isle of Man și Irlanda.)

- să completeze înainte de/la sosire Formularul de localizare (Passenger Locator Form), disponibil la : https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk

- să prezinte certificatul unui test negativ efectuat într-un laborator autorizat, cu max. 72 de ore înainte de începerea călătoriei. (Detalii despre tipul și caracteristicile testului sunt disponibile la: https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-testing-for-people-travelling-to-england)

-să efectueze o perioadă de 10 zile de carantină la adresa declarată înainte de/la sosire în Formularul de localizare.

 

Suplimentar, începând cu 15 februarie

 

Se instituie un sistem de carantină instituționalizată, efectuată în locuri special amenajate (hoteluri desemnate de autorități), pentru persoanele sosite din țările aflate pe “RedList” - lista țărilor spre și dinspre care guvernul britanic a interzis călătoriile. (în prezent, pe “RedList” se află 33 de țări, în special din Africa și America de Sud. Portugalia este singura țară europeană aflată pe “RedList”. (Lista completă este disponibilă la: https://www.gov.uk/guidance/transport-measures-to-protect-the-uk-from-variant-strains-of-covid-19#travel-bans-to-the-uk---banned-countries).

Costurile de întreținere de 1.750 de lire sterline pentru cele 10 zile de carantină instituționalizată sunt suportate integral de persoana plasată în carantină.

Rezervarea hotelului se face în avans pe portalul pus la dispoziției de autoritățile britanice: https://quarantinehotelbookings.ctmportal.co.uk.

Persoanele aflate în carantină instituționalizată nu au voie să primească vizitatori.

Toate persoanele sosite în Anglia, indiferent că efectuează carantina la domiciliu sau în sistem instituționalizat (la hotelul stabilit de autorități) sunt obligate să efectueze în perioada de carantină încă două teste Covid tip PCR. Primul test trebuie efectuat în cea de a doua zi de la sosire, iar cel de-al doilea va fi efectuat în a 8-a zi de la sosire.

Persoanele care călătoresc în Anglia au obligația să își programeze online, înainte de sosire, efectuarea testelor. În cazul în care unul din cele două teste Covid nu este negativ, este prevăzută prelungirea perioadei de carantină cu încă 10 zile de la momentul în care a fost efectuat testul.

Procedura de scurtare a perioadei de carantină (Test to Release for International Travel scheme) va rămâne în vigoare doar pentru persoanele care efectuează carantina la domiciliu.

 

Sancțiuni și pedepse

 

Autoritățile britanice au prevăzut un set de sancțiuni pentru nerespectarea regulilor și condițiilor de călătorie în Anglia. Astfel, va fi sancționată cu amendă de1.000 de lire sterline orice persoană care la sosire nu va prezenta certificatul unui test negativ; 2.000 de lire sterline - orice persoană care nu va efectua cel de al doilea test obligatoriu prevăzut în a doua zi de la sosirea în Anglia; totodată, persoanei în cauză i se va prelungi perioada de carantină cu 14 zile.

5.000 de lire sterline, cu posibilitatea de creștere până la 10.000, orice persoană care nu va respecta efectuarea carantinei instituționalizate în locația desemnată de autorități.

Totodată, autoritățile britanice au stabilit o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare pentru persoanele care vor sosi din țările aflate pe “RedList” și care vor declara informații false în formularul de localizare (Passenger Locator Form).

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel