Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Reguli noi pentru șoferi: Amendă pentru staționarea cu motorul pornit. Legea a trecut de Senat
WhatsApp
Staționarea cu motorul pornit pe străzile din orașe și municipii ar putea fi interzisă, potrivit unei propuneri legislative de modificare a OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Legea a trecut de Senat și merge la Camera Deputaților. 
Aproximativ 29.000 de români mor prematur în fiecare an din cauza poluării, spune reprezentantul unui ONG / (Foto: Freepik)

Senatul a adoptat tacit, luni, o propunere legislativă de modificare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, prin care este interzisă staţionarea autovehiculelor, în oraşe şi municipii, cu motorul termic pornit, nerespectarea acestei prevederi fiind sancţionată cu două sau trei puncte-amendă.

Nota de adoptare tacită a propunerii legislative, pentru care termenul de dezbatere şi vot s-a împlinit pe 20 martie, a fost citită de vicepreşedintele Senatului Sorin Cîmpeanu, care conduce şedinţa de luni a plenului.

Fac excepţie de la interdicţia staţionării autovehiculele care sunt autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase, vehicule de transport marfă care necesită putere de la motor pentru funcţionarea refrigerării şi vehicule care utilizează activ echipamente hidraulice/mecanice, cum ar fi camioane de transport ciment, compactoare, etc.

Potrivit expunerii de motive a propunerii legislative iniţiate de senatorul neafiliat Ion-Dragoş Popescu, interzicerea staţionării cu motorul pornit este "o măsură antipoluare".

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel