Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
"Regina Criptomonedelor", pe lista celor mai căutați infractori din Europa
WhatsApp
Ruja Ignatova, fondatoarea criptomonedei OneCoin, a fost inclusă pe lista Europol a celor mai căutați infractori, pentru rolul ei într-o fraudă de miliarde de dolari.

Ruja Ignatova, supranumită „Regina Criptomonedelor”, este „suspectată că a determinat investitori din întreaga lume să investească în această 'monedă' fără valoare”, informează Europol pe site-ul instituției.

Europol oferă o recompensă de 5.000 de euro pentru informații care ar putea duce la arestarea Ignatovei, în vârstă de 41 de ani.

Criptomoneda OneCoin era prezentată ca și cum ar fi avut 3 milioane de membri. Generând venituri de 3,4 miliarde de euro în decurs de aproape 2 ani (2014-2016), OneCoin opera de fapt ca o schemă piramidală, plătind comisioane membrilor din toată lumea care recrutau alte persoane să se alăture, au spus procurorii americani în 2019, relatează Bloomberg, preluată de Știrile TVR.

Ignatova a creat OneCoin în 2014 la Sofia și a condus organizația până când a dispărut din ochii publicului în octombrie 2017, potrivit procurorilor.

Fratele ei, Konstantin Ignatov, a preluat poziția de conducere la jumătatea anului 2018. El a pledat vinovat pentru fraudă și spălare de bani.

Citește în continuare: Ce se ascunde în spatele prăbușirii TerraUSD? Totul despre impactul pe care îl va avea acest lucru asupra pieței criptomonedelor

 

Pe măsură ce activele populare din spațiul criptomonedelor, precum Bitcoin, își văd valorile erodându-se rapid, declinul unui anumit stablecoin atrage atenția observatorilor ca un posibil semnal de alarmă pentru piață.

TerraUSD, denumită și UST, este o stablecoin care și-a văzut valoarea scăzând până la 0,30 USD în această săptămână, conform Global News.

Acest lucru este în mod fundamental în contradicție cu modul de funcționare al UST și al altor stablecoins, care ar trebui să mențină o valoare constantă, de obicei echivalentă cu dolarul american.

Deci, ce a mers prost cu această stablecoin și ce va însemna acest lucru pentru piața criptografică? Iată ce trebuie să știți.

Ce este un stablecoin

 

Stablecoin-urile sunt un anumit tip de criptomonede care sunt ancorate la valoarea unui activ existent, adesea dolarul american.

În timp ce monedele digitale populare, cum ar fi Bitcoin și Ethereum, sunt cunoscute pentru oscilațiile ocazionale volatile ale valorii, promisiunea constantă a unui stablecoin este menită să compenseze aceste fluctuații. Aceasta poate face ca criptomonedele să fie atractive ca acoperire împotriva Bitcoin sau ca depozit alternativ pentru fonduri dacă cineva nu dorește să își păstreze banii în numerar.

Alex Tapscott, director general al Digital Asset Group la Nine Point Partners, spune că stablecoin-urile au apărut ca una dintre "aplicațiile ucigașe" ale cripto.

Deoarece criptomonedele precum Bitcoin au valori instabile, stablecoins - Tether și USDC sunt câteva opțiuni populare - sunt adesea folosite ca o etapă intermediară pentru schimburile între activele digitale.

Stablecoins au, de asemenea, un mod de utilizare clar în transferurile internaționale de bani, persoanele fizice și juridice putând trimite fonduri folosind un stablecoin fără a plăti taxe de transfer costisitoare, spune Tapscott.

"Ele reprezintă o modalitate mult mai eficientă și mai transparentă de a transfera bani în întreaga lume.... Aceasta este o inovație extrem de importantă", continuă el.

Ce s-a întâmplat cu TerraUSD și Luna

 

Există o metaforă utilă în finanțele tradiționale pentru a descrie prăbușirea TerraUSD, spune Tapscott: o fugă la bancă.

"În multe privințe, prăbușirea UST este, practic, o fugă la bancă de modă veche pentru era monedei digitale, ceea ce face ca faptul că repetăm în lumea digitală unele dintre tipurile de crize pe care le-am avut în lumea financiară analogică tradițională să fie fascinante", spune el.

Atunci când o bancă deține banii dumneavoastră, păstrează doar un mic procent din acești bani în rezerve și folosește cea mai mare parte din ei pentru a finanța împrumuturi și alte tranzacții. În cursul normal al activității, acest lucru nu reprezintă, de obicei, o problemă, deoarece banii intră și ies în proporții controlabile, fiind menținută o bază solidă pentru ca clienții să poată retrage numerar când doresc.

Dar dacă toată lumea decide că își vrea banii în numerar astăzi - să zicem, deoarece crede că banca va intra în incapacitate de plată - este posibil ca instituția să nu aibă suficiente rezerve pentru a satisface cererile. O fugă la bancă determinată de clienți panicați nu face decât să crească șansele ca banca însăși să dea faliment.

TerraUSD, retrageri masive ale monedei

 

În cazul TerraUSD, unele retrageri masive ale monedei de pe o bursă de criptomonede la începutul acestei săptămâni au dus la speculații privind o „fugă de monedă”, iar comercianții au părut să fugă de acest activ pe fondul acestor temeri.

Odată cu dezechilibrul dintre cerere și ofertă, TerraUSD s-a desprins din blocajul său în dolari. Moneda sa soră, Luna, și-a văzut, de asemenea, valoarea prăbușindu-se.

Tapscott spune că există unele speculații în spațiul criptografic potrivit cărora un trader anonim a provocat această fugă într-un fel de "atac" asupra monedei stabile. Compania din spatele UST a oprit pentru scurt timp joi tranzacționarea pe blockchain-ul Terra pentru a preveni "atacurile de guvernanță".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel