Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Războiul din Ucraina: Coreea de Nord aprovizionează Rusia cu arme, susțin rapoartele SUA
WhatsApp
Rusia a fost forțată să cumpere echipamente militare din Coreea de Nord, deoarece sancțiunile restrâng capacitatea Moscovei de a-și aproviziona armata, a anunțat presa americană.
Războiul din Ucraina: Coreea de Nord aprovizionează Rusia cu arme, susțin rapoartele SUA / Foto: Pixabay

Potrivit unor informații declasificate obținute de New York Times, Rusia a cumpărat milioane de proiectile de artilerie și rachete de la Pyongyang.

Un oficial american a declarat că Rusia va fi nevoită să cumpere armament nord-coreean suplimentar pe măsură ce războiul se prelungește. Săptămâna trecută, Moscova ar fi primit prima sa comandă de noi drone iraniene.

 

Iranul și Coreea de Nord au căutat să aprofundeze legăturile cu Rusia

 

Iranul și Coreea de Nord, ambele ținte ale unor sancțiuni occidentale semnificative, au căutat să aprofundeze legăturile cu Rusia de când președintele Vladimir Putin a lansat invazia în Ucraina în februarie.

Regimul lui Kim Jong-un a acuzat SUA pentru acest conflict și a acuzat Occidentul că duce o "politică hegemonică" care justifică folosirea forței de către Rusia.

Luna trecută, Coreea de Nord a recunoscut independența celor două state proruse ale Rusiei din estul Ucrainei - Republicile Populare Donețk și Luhansk - și a promis că își va aprofunda "prietenia camaraderească" cu Moscova. Vladimir Putin a declarat că cele două țări își vor extinde "relațiile bilaterale cuprinzătoare și constructive", potrivit presei de stat din Pyongyang.

 

Dimensiunea și amploarea exactă a noilor livrări de arme dezvăluite de raport rămân neclare

 

Dar un oficial american a declarat pentru Associated Press că apelarea la Coreea de Nord pentru sprijin a demonstrat că "armata rusă continuă să sufere din cauza lipsei severe de aprovizionare în Ucraina, datorată în parte controalelor și sancțiunilor la export", conform BBC News.

Sancțiunile economice de amploare nu au reușit să afecteze prea mult veniturile Rusiei din exporturile de energie, potrivit think tank-ului finlandez Centrul de cercetare pentru energie și aer curat. Acesta estimează că Rusia a obținut 158 de miliarde de euro (136 de miliarde de lire sterline) din creșterea prețurilor combustibililor fosili în timpul invaziei de șase luni, importurile din UE reprezentând mai mult de jumătate din această sumă.

 

SUA și UE consideră că abilitatea Moscovei de a-și realimenta armata a fost afectată

 

Săptămâna trecută, oficiali din cadrul administrației Biden au declarat presei americane că primele transporturi de drone de fabricație iraniană au fost, de asemenea, livrate Rusiei.

Ofițerii de informații americani cred că operatorii ruși au călătorit în Iran pentru a primi instruire cu privire la armele din seria Mohajer-6 și Shahed.

Dar aceștia au declarat recent reporterilor că multe dintre drone au fost afectate de probleme mecanice și tehnice încă de la livrare.

Iranul a negat în mod oficial că ar fi livrat arme uneia dintre părțile implicate în conflict, dar în iulie consilierul american pentru securitate națională Jake Sullivan a declarat că Teheranul plănuia să furnizeze Moscovei potențial sute de drone pentru războiul din Ucraina, unele cu capacități de luptă.

 

Rusia se străduiește să își mențină aprovizionarea cu drone de luptă

 

Marți, oficialii britanici din domeniul apărării au declarat, într-o actualizare zilnică, că Rusia se străduiește să își mențină aprovizionarea cu drone de luptă în fața unor "pierderi semnificative în luptă".

"Este probabil ca Rusia să se străduiască să mențină stocurile de UAV-uri [vehicule aeriene fără pilot], fapt exacerbat de lipsa de componente ca urmare a sancțiunilor internaționale", se arată în actualizare.

"Disponibilitatea limitată a UAV-urilor de recunoaștere este probabil să degradeze cunoașterea situației tactice a comandanților și să împiedice din ce în ce mai mult operațiunile rusești", au adăugat oficialii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel