Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Răsturnare de situație în cazul fetiței de 2 ani din județul Harghita găsită moartă în casă. Poliția: „Moartea nu a fost violentă“
WhatsApp
Moartea fetiței de 2 ani din localitatea Plăieșii de Jos, județul Harghita, nu a fost violentă, iar leziunile de pe corp nu au legătură cu decesul, a anunțat duminică IPJ Harghita.

Potrivit Poliției Harghita, fetița de 2 ani care a murit sâmbătă la domiciliu s-ar fi culcat în dimineața aceleiași zile în jurul orei 10.00.

Părinții, îngrijorați de faptul că fetița nu se mai trezește, au apelat Ambulanța, iar un echipaj sosit la fața locului a constatat decesul micuței.

În urma efectuării necropsiei, s-a stabilit că moartea fetei nu a fost violentă, iar leziunile traumatice existente pe corpul victimei nu au legăură de cauzalitate cu decesul.

Răsturnare de situație în cazul fetiței de 2 ani din județul Harghita găsită moartă în casă

 

Polițiștii continuă în acest caz cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Miercurea-Ciuc pentru stabilirea împrejurărilor în care a survenit decesul fetiței, potrivit Mediafax.

Amintim că, ieri, o fetiţă de doi ani şi trei luni din comuna Plăieşii de Jos a fost găsită decedată acasă, cu mai multe leziuni pe corp, de echipajul local al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJU), în acest caz fiind deschisă o anchetă de către IPJ Harghita.

Potrivit unui comunicat al IPJ, poliţiştii au fost sesizaţi de echipajul ambulanţei care a constatat decesul.

Vezi mai multe:  Fetiță româncă de 2 ani, găsită moartă în casă: Pe corpul copilei erau mai multe urme de lovituri

„Din primele cercetări a rezultat faptul că părinţii minorei, îngrijoraţi de faptul că aceasta nu se mai trezeşte, au contactat Serviciul Judeţean de Ambulanţă Harghita - Punctul de lucru Plăieşii de Jos pentru solicitarea de asistenţă medicală de urgenţă. Personalul echipajului de ambulanţă deplasat la faţa locului a constatat decesul minorei, după care a sesizat Poliţia cu privire la aspectele constatate. La faţa locului s-a deplasat o echipă complexă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, care, sub coordonarea procurorului de caz, efectuează cercetări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care a avut loc decesul minorei”, se arată în comunicatul IPJ Harghita.

Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita, Peter Szilard, a declarat că, potrivit apelului primit, fetiţa ar fi fost inconştientă, dar aceasta a fost găsită decedată.

„A venit solicitare că este o fetiţă de 2 ani şi 3 luni care este inconştientă. Când a ajuns la faţa locului, ambulanţa a constatat că este acolo o fetiţă de 2 ani şi trei luni, dar deja era decedată. S-a încercat resuscitarea, dar fără efect. (...) Maică-sa a spus că înainte de masă a pus-o să doarmă şi după un anumit timp, când a vrut să o trezească, a observat că, de fapt, nu se trezeşte şi deja rigiditatea cadaverică era instalată”, a declarat Peter Szilard.

Acesta a precizat că fata avea vânătăi la nivelul coapsei şi feţei, iar mama a explicat că, în ultima vreme, a căzut de mai multe ori.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel