„Încă de azi dimineață am ajuns la Strasbourg. Este extrem de important ceea ce se întâmplă în această săptămână pentru România, foarte important pentru fiecare cetățean român, pentru fiecare companie din România, pentru că în această zi, începând de azi dimineață, ne-am întâlnit cu diverși șefi delegați, iar acum mă deplasez spre ședința de grup politică spre PPE. 184 de parlamentari, europarlamentari prezenți, cel mai mare grup politic din Parlamentul European, vom hotărî susținerea în totalitate sper eu, pentru mâine a rezoluției pentru România și Bulgaria de acces în Spațiul Schengen”, declară Rareș Bogdan.
„Pentru asta lucrăm, negociem, discutăm, convingem oameni. Mâine la ora 13, ora României va fi votul pentru Parlamentul European, astăzi va fi hotărârea finală în marile grupuri politice în PPE. Foarte probabil cinci grupuri politice din șapte vor susține inițiativa noastră și vor da un vot extrem de important cu care președintele României poate avea un argument în plus pentru joi și vineri la consiliul european care se va desfășura la Bruxelles.
Este o săptămână interesantă, o săptămână plină, o săptămână în care România poate intra în sfârșit, încet și sigur, cu speranțe mari în această în Spațiul Schengen. Este dreptul fiecărui cetățean român, este dreptul fiecărei companii, este dreptul României de a intra în Spațiul Schengen”, încheie eurodeputatul.
Mâine după-amiază: Vot la Rezoluția privind aderarea României la Spațiul Schengen - în esență, Parlamentul European cere Consiliului ca, până la finele acestui an, să dea undă verde. Rezoluția o spune fără echivoc: aderarea României consolidează Spațiul Schengen.
Dezbatere cu Consiliul și Comisia asupra controalelor la frontierele interne Schengen. Și asta după ce Curtea de Justiție a UE a decis ca, în cazul unor amenințări grave, să se permită introducerea controlului la frontieră pentru o perioadă de 6 luni. Această perioadă ar putea fi prelungită în situații excepționale, dar numai dacă nu se periclitează funcționarea generală a Spațiului Schengen
Tot mâine: Interpelare prin care Comisia Europeană este chemată să explice măsurile privind protejarea infrastructurii critice (ne amintim avariile la conductele Nord Stream 1 și 2, despre care există indicii că sunt acte de sabotaj), conform unei postări a lui Rareș Bogdan de pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News