Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Protestele lucrătorilor feroviari din Italia paralizează mersul trenurilor în toată Peninsula: Programul TrenItalia, Italo și Trenord va fi afectat
WhatsApp
Luni, 12 februarie, traficul național feroviar din Italia va fi afectat de un protest al lucrătorilor din cadrul RFI (Rete Feroviaria Italiana - Rețeaua Feroviară Italiană - n.r.). Manifestațiile vor dura 8 ore. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Companiile feroviare Trenitalia, Italo și Trenord au anunțat că astăzi traficul național va fi afectat de manifestațiile lucrătorilor RFI. Protestul va avea loc între orele 09:00 -17:00. 

Greva trenurilor de luni a fost convocată de mai multe sindicate din domeniul feroviar pentru a protesta „față de lipsa de răspuns din partea conducerii RFI cu privire la reînnoirea contractuală a tuturor lucrătorilor feroviare”. 

Lucrătorii de întreținere RFI (Rete ferroviaria Italiana) vor face grevă pentru a contesta semnarea acordului sectorial din 10 ianuarie semnat de alte organizații care „au demontat piloni contractuali fundamentali pentru protejarea lucrătorilor, atât din punct de vedere salarial, cât și din punct de vedere al sănătății și securității în muncă”.

 

Grevă Trenitalia, 12 februarie 2024

Greva ar putea avea repercusiuni asupra trenurilor Trenitalia cu anulări sau modificări de rută. Grupul feroviar nu prevede modificări pentru trenurile sale de lungă distanță, dar reamintește că protestele sindicale pot duce la modificări ale programului chiar înainte de începerea și după încheierea acestora. În zilele de grevă, Trenitalia asigură servicii minime de transport cu o listă de trenuri naționale. Pentru trenurile regionale, totuși, este recomandat să consultați lista de trenuri  care vor circula astăzi, prin aplicația Trenitalia și pe site-ul oficial al companiei. 

 

Grevă Italo, 12 februarie 2024 

Greva transportului feroviar de luni, 12 februarie 2024, poate avea repercusiuni și asupra trenurilor Italo. Ca întotdeauna în cazul unui protest, Italo a publicat o listă de trenuri „garantate”, puse în circulație pentru a reduce inconvenientele cauzate călătorilor.

 

Grevă Trenord, 12 februarie 2024 

Greva de luni afectează și personalul Trenord cu posibile perturbări ale traficului feroviar în Lombardia. Serviciul Trenord regional, suburban, pe distanță lungă și Serviciul aeroportuar pot fi supuse modificărilor și/sau anulărilor. Cu toate acestea, există intervale de timp garantate pentru navetiști.

 

Informații pentru călători

În cazul unui tren anulat, călătorii care au achiziționat deja un bilet au dreptul la rambursarea acestuia în conformitate cu Condițiile generale de transport ale fiecărui transportator, care pot fi consultate pe site-ul companiilor feroviare.


-----------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel