Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Proteste violente la Napoli. Poliţiştii, atacaţi de oamenii furioşi. Mulţimea, gonită cu gaze lacrimogene
Ieri seara, în capitala Campaniei a avut loc un protest împotriva măsurilor restrictive impuse de ultimul ordin semnat de guvernatorul Vincenzo De Luca și împotriva blocării iminente anunțate de președintele Regiunii.  
proteste_italia_napoli

Ceea ce trebuia să fie un flashmob pașnic, organizat pe rețelele de socializare și care a trebuit să-i adune pe tineri la o întâlnire în centrul istoric din Largo San Giovanni Maggiore, s-a transformat într-un  protest violent.

Mulţimea s-a îndreptat, după ora 23.00, spre Promenada Caracciolo și spre Palazzo Santa Lucia. Oamenii purtau pancarte  cu mesaje împotriva guvernatorului De Luca şi scandau  „Libertate, libertate“. Poliţiştii au ieşit în stradă pentru a dispersa mulţimea, folosind fumigene. Totul s-a transformat în haos: coloane de fum, petarde, pubele incendiate, țipete și scandări. În dezordine totală, a fost atacată și o mașină a poliției rutiere.

Potrivit tuttoggi.info, în timpul revoltelor din Napoli împotriva măsurilor restrictive a fost atacat şi o echipă de jurnalişti. Era în jurul orei 23.15 când jurnalistul Paolo Fratter și operatorul său transmiteau în direct protestele. La un moment, au fost atacaţi. Forțat să fugă, jurnalistul a reuşit să reia transmisia, spunând că a trăit momente de puternică teroare. „Ne-au bătut, mi-a fost teamă, mai bine deconectați transmisiunea, a spus Fratter în direct.

2. proteste_n... (proteste_napoli_italia_fumigene.JPG)

Manifestanții au mers pe străzile din centrul oraşului. Au traversat piața Municipio, piața Plebiscito, continuând să scandeze  împotriva lui De Luca. Un protestatar purta un banner pe care scria: „Sănătatea este pe primul loc, dar fără bani nu poți mulţumi lumea”, scrie ilfattoquotidiano.it

[citeste si]

 


Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
1 dec 2020, 14:48
DCMedical.ro
24 noi 2020
DCBusiness.ro
1 dec 2020, 23:51
DefenseRomania.ro
1 dec 2020, 22:05
DCBusiness.ro
1 dec 2020, 23:51
DefenseRomania.ro
1 dec 2020, 22:05
DCNews.ro
1 dec 2020, 14:48
DCMedical.ro
24 noi 2020
Spectacola.ro
1 dec 2020, 16:11
Spectacola.ro
1 dec 2020, 16:11