Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Protest uriaș în Italia, după moartea lui Petronel și a altor patru angajați de la hidrocentrală 
WhatsApp
15 000 de oameni protestează la Bologna, în Italia, după explozia de la hidrocetrala de pe lacul Suviana.
sursa foto: Cgil Ravenna

Protestul a fost organizat de sindicatele CGIL și UIL. 15 000 de oameni participă la manifestația din Piazza Maggiore pentru a spune "stop accidentelor la locul de muncă", după tragedia de la hidrocentrala Bargi de pe lacul Suviana. Inițial se vorbea despre o grevă de patru ore care s-a extins la opt ore după numărul mare de victime și declarațiile pe care sindicaliștii le consideră condamnabile, venite din partea companiei care opera hidrocentrala. 

Printre protestatari se numără chiar și primarul orașului Bologna. 

"Dacă suntem 15 000 de protestatari, asta înseamnă că Bologna are o inimă mare și când e nevoie știe să iasă în stradă”, a subliniat de pe scenă primarul orașului Bologna, alături de care se află și mitropolitul Matteo Lepore.

Explozie la hidrocentrala Bargi - Suviana. Au mai fost găsite două victime

 

Explozia de la hidrocentrala din Italia scoate la iveală câteva nereguli majore. Deocamdată se investighează posibile nereguli în cazul subcontractanților care efectuau lucrări la hidrocentrală, în momentul exploziei.

„Este o zi a furiei. Explicația Enel Green Power (firma care opera centrala) este absurdă și inacceptabilă, nedemnă de o țară civilizată. Este vorba despre o neasumare a responsabilității în cadrul lanțului. Era vorba despre trei sau patru companii care erau subcontractate simultan, dar astăzi nu avem informații oficiale," a spus Michele Bulgarelli, secretar general al sindicatului CGIL din Bologna în cadrul protestului care a strâns mii de oameni. 

Printre victime se numără și românul Pavel Petronel Tănase, care și-a pierdut viața pe loc, în momentul deflagrației. Românul, originar din Iași și care se afla în Italia de peste 20 de ani, a fost printre primele victime identificate. Acesta avea doi copii gemeni și locuia în apropiere de Torino.

Între timp, joi au mai fost găsite încă două victime care și-au pierdut viața. Doar una dintre ele a fost însă identificată. Este vorba despre Adriano Scandellari, în vârstă de 57 de ani, născut în Padova și rezident în Ponte San Nicolò (Padova), lucrător specializat pentru Enel Green Power în funcția O&M Hydro.  Recent a fost premiat pentru munca sa chiar de către șeful statului italian, Sergio Mattarella. Trupul său a fost recuperat în această dimineață împreună cu cel al altei persoane dispărute, a cincea victimă, neidentificată încă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel