Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Protest în Iaşi. Absolvenţii UAIC cer demisia lui Tudorel Toader
WhatsApp
Mai mulţi membri ai Reset şi absolvenţi ai Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi au protestat, joi dimineaţa, în faţa instituţiei de învăţământ superior împotriva actualului rector, fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader.

Protestatarii au purtat bannere cu mesajele "Împreună suntem o voce: studenţi şi absolvenţi UAIC. Demisia, Toader!", "1.294 absolvenţi vă cer demisia", "30.636 de oameni cer demiterea lui Tudorel Toader din funcţia de rector al Universităţii 'Alexandru Ioan Cuza' - Iaşi".

"Sunt absolvent de 'Cuza' (UAIC - n.r.). Am studiat între 1994 - 1999, am studiat în străinătate, m-am şcolit la şcoli foarte înalte, între timp am aflat că a devenit de la universitatea a zecea din România a 'nşpea', iar în Europa suntem la două sute şi ceva. Probabil că nu numai sistemul de învăţământ românesc e vinovat de decăderea asta, probabil şi demoralizarea cu care studenţii şi ex-studenţii o simţim la 'Cuza'. Aici profesorii nu se schimbă, dinozaurii rămân. Unul dintre dinozauri este Tudorel Toader. (...) El a fost şi politician şi ar trebui să facă un pas în spate. (...) Ca cercetător, ca om care lucrează mult să scrie un text pot spune că nu poţi să stai şi să fii rector pentru a doua oară. Suntem supăraţi. El nu e singurul. Ştim asta şi nu putem să ne prefacem că lucrurile merg bine dacă merg aşa cum merg. De asta şi protestul nostru, de aceea mulţi au semnat petiţia asta (pentru demiterea rectorului Tudorel Toader - n.r)", a spus jurnaliştilor Alexandru Cohau, cercetător la Institutul de Filologie "Alexandru Philippide" din Iaşi.

Petiție semnată în total de 30 000 oameni



Protestul, care a fost organizat de membrii Reset pe reţelele de socializare, a fost urmat de înregistrarea petiţiei de demitere a rectorului Tudorel Toader la secretariatul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza".

"Vom depune o scrisoare a absolvenţilor Universităţii 'Al. I. Cuza' din Iaşi şi a studenţilor şi mai avem încă o propunere care a fost găzduită pe campania mea 'Declic', unde peste 30.000 de oameni au semnat şi au cerut demisia rectorului Tudorel Toader. Noi ne vom face datoria de activişti civici şi de absolvenţi pentru a lua atitudine. Ne-am gândit că este un demers de care universitatea are nevoie, atât timp cât toată lumea tace înseamnă că vor fi de acord cu Tudorel Toader. Este un demers în care vrem să le atragem atenţia şi domnilor profesori din universitate, prin care le arătăm că nu sunt singuri, că absolvenţii şi studenţii sunt alături de ei, mai ales că domnul Toader se pregăteşte să candideze pentru al doilea mandat de rector. Din punctul nostru de vedere este o ruşine şi îi cerem prin cele două petiţii să facă un act de demnitate şi de respect faţă de universitate şi să-şi prezinte demisia şi să renunţe la cel de-al doilea mandat", a spus Daniela Mitrofan, reprezentant Reset Iaşi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel