Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Proiect de lege: în Parlament se interzic live-urile de pe telefon, bannerele și gesturile agresive 
WhatsApp
Este interzisă utilizarea violenței fizice constând în gesturi agresive ori a violenței verbale constând în injurii, invective sau calomnie la adresa altui parlamentar, potrivit proiectului de modificare a regulamentului Camerei Deputaților, document semnat de liderii UDMR, PSD, PNL și minorităților. 

„Este interzisă utilizarea violenței fizice constând în gesturi agresive ori a violenței verbale constând în injurii, invective sau calomnie la adresa altui parlamentar”, potrivit proiectului de modificare a regulamentului Camerei Deputaților.

De asemenea, conform documentului, se interzice transmiterea ședințelor Camerei Deputaților, Biroului Permanent și Comitetului Liderilor altfel decât prin grija Sectretariatului General, în contextul în care multe ședințe erau transmise de George Simion.

Totodată, bannerele în sala de ședințe vor fi interzise.

Cine încalcă regulile va fi evacuat din sală

 

„Încălcarea atrage sancțiunea evacuării imediate din sală a persoanei sau persoanelor care încalcă interdicțiile. Evacuarea este obligatorie și se dispune de către președintele de ședință din oficiu sau la solicitarea unui deputat, cu acordul majorității ponderate a liderilor grupurilor parlamentare”, se arată în proiect.

Proiectul este semnat de liderii grupurilor deputaților UDMR, PSD, PNL și minorităților naționale.

Este inadmisibil ca atunci când se adresează cineva la microfon să fie bruscat, spune președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. El afirmă că regulamentul va fi modificat. Virgil Popescu a reacționat corect, declară Ciolacu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație au deschis un dosar pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice după scandalul de luni din Parlament.

Ședința de luni a Camerei Deputaților a fost suspendată după ce liderul AUR a întrerupt discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu. „Hoțule”, i-a strigat Simion lui Popescu pe un ton agresiv. Replica ministrului Energiei a fost: „Ești un prost”.

Cei doi au fost la un pas să se lovească. Liderul AUR l-a fixat cu două mâini pe ministrul Energiei, în timp ce acesta vorba de la prezidiul Camerei Deputaților. Simion a fost deranjat de câteva elemente din discursul ministrului Popescu. Acesta i-a spus să se ducă la Vladimir Putin și să-i spună să ieftinească prețul gazului. A fost momentul în care Simion și-a ieșit din minți și s-a dus peste ministrul care vorbea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel