Sondajul, care vine înaintea Zilei Mondiale a Alimentației de luni, a constatat că 59% dintre părinții chestionați erau foarte îngrijorați de foamea copiilor și de malnutriția din familiile lor, iar 46% îngrijorați să găsească bani pentru a cumpăra alimente.
De asemenea, sondajul arată că 37% dintre părinți au spus că ai lor copii nu reușesc să primească o alimentație adecvată în fiecare zi, iar 21% au spus că au avut copii care au murit de foame în ultima lună.
Procentul copiilor care merg la culcare înfometați crește la 38% în țările cu venituri mici. În Statele Unite, 18% dintre respondenți au spus că un copil s-a culcat flămând în casa lor.
„Foamea este o problemă globală și nu se limitează la o singură țară sau parte a globului”, a declarat Andrew Morley, președintele World Vision International.
Sondajul, realizat de Ipsos, a chestionat peste 14.000 de persoane de toate nivelurile de venit.
Printre respondenții care au spus au copii care s-au culcat de foame, 46% au invocat inflația și costul vieții drept motiv principal. Următoarele două motive cele mai frecvent invocate au fost venitul scăzut al gospodăriilor (39%) și concentrarea insuficientă a guvernului asupra eliminării foametei (25%).
Creșterea prețurilor a afectat economiile de pe tot globul din cauza unor factori, inclusiv întreruperile legate de pandemie ale lanțurilor globale de aprovizionare și efectele războiului Rusiei în Ucraina. Inflația constant ridicată a fost cea mai mare preocupare economică a economiștilor în acest an, potrivit sondajelor Reuters.
Cele 16 țări au inclus Australia, Bangladesh, Brazilia, Marea Britanie, Canada, Germania, Japonia, Mexic, Peru, Filipine, Coreea de Sud și Statele Unite, unde Ipsos a chestionat aproximativ 1.000 de adulți din fiecare națiune. În Ciad, Republica Democrată Congo, Irak și Malawi, a chestionat aproximativ 500 de persoane din fiecare țară.
Inflația și creșterea costului vieții au fost cea mai citată cauză a foamei copiilor în 11 din cele 16 țări, atingând un nivel maxim de 70% în Bangladesh. Dar țările bogate precum Canada (68%), Australia (66%) și Marea Britanie (66%) au citat, de asemenea, prețurile mai mari drept cauză principală.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News