Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prețul gazelor ar putea fi plafonat în România. Florin Cîțu: "Căutăm soluții"
WhatsApp
Premierul României, Florin Cîțu, spune că românii nu vor plăti valoarea întreagă a facturilor la gaze. La acest moment, se caută soluții și se ia în calcul plafonara prețului la gaze inclusiv pentru companii.   

Florin Cîțu îi asigură pe români că nu vor plăti valoarea întreagă la gaze, în această iarnă. Împreună cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, caută soluții pentru plafonarea prețului la gaze. 

„ Este un proiect de ordonanță de urgență pe care voiam să-l prezint. Se caută soluții, nu știu cu cât se vor plafona prețurile în mod exact. Se lucrează la asta, dar nu vrem să afectăm și planul concurențial. IMM-urile, persoanele fizice nu vor plăti factura întreagă în această iarnă. Se caută soluții pentru compensarea facturilor”, a declarat premierul Florin Cîțu.

De ce nu vrea premierul Cîțu să se plafoneze prețurile la energie

Premierul Florin Cîțu a explicat și de ce nu dorește plafonarea prețurilor la energie. În opinia sa, acest lucru ar afecta tot consumatorul final.

"De asta am chemat la consultări Ministerul Muncii. Trebuie implicat pentru că e vorba de compensare a consumatorului casnic și ne gândim să facem acest lucru cât mai simplu. 

Nu vreau să descoperim că o parte din creșterea facturii ajunge tot  la consumatorul final. De asta am și chemat la consultări ANPC. Nu vreau ca nicio companie să profite de această situație”, a precizat Cîțu, într-o declarație de presă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel