Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Preşedintele ADRI, despre alegerile parlamentare din decembrie: Cine se teme de votul românilor din diaspora?
WhatsApp
Românii din Diaspora au reacţionat faţă de informaţia privind termenul limită de înscriere pentru votul prin corespondenţă, potrivit căruia acesta se prelungeşte până pe 21 octombrie. Este vorba despre alegerile parlementare care se vor desfăşura pe data de 6 decembrie.  

„Românii care locuiesc în străinătate pot alege să voteze prin corespondență. Potrivit unei informaţii apărute pe internet, termenul de înscriere în Registrul electoral ca alegător în străinătate s-a modificat, fiind stabilit pe data de 21 octombrie 2020.  Adică românii din diaspora ar avea la dispoziție o lună în plus pentru a se înscrie în Registrul electoral ca alegător în străinătate. 

Imediat am sunat la Autoritatea Electorală Permanentă. Cei de acolo m-au trimis la Registrul Electoral care, la rândul lor, îmi spuneau să sun în altă parte. Ca urmare a revoltei şi insistenţelor mele, Ileana Marin de la Registrul Electoral mi-a spus că termenul nu s-a modificat, rămânând 21 septembrie, aşa cum este trecut pe siteul Autorităţii  Electorale Permanente. Acum mă întreb: Cine se teme de votul românilor din diaspora?“, a declarat, pentru Ştiridiaspora, Silvia Dumitrache, preşedintele ADRI (Associazione Donne Romene in Italia).

Citeste si: OFICIAL. Românii din DIASPORA vor putea vota timp de două zile la parlamentarele din decembrie

Reamintim că din cauza pandemiei de Covid-19 care înregistrează un nou val de infectări în Europa, unde se află cele mai mari comunități de români din afara României, este posibil să nu poată fi organizate secții de votare pentru alegerile parlamentare din decembrie. Din acest motiv, Guvernul încurajează şi recomandă votul prin corespondență.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, la începutul acestei luni, Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative în materie electorală care permite românilor din diaspora să voteze timp de două zile la alegerile parlamentare din decembrie.

UPDATE: „După o întreagă zi de comunicate, telefoane, timp pierdut şi nervi, acum câteva momente în urmă a apărut şi  comunicatul referitor la termenul prelungit (22 octombrie) pentru înscrierea la votul prin corespondenţă, deşi partidele parlamentare cunoşteau acest "amănunt" de acum o săptămână! Adica să aiba timp să-şi pregătească şi să-şi parfumeze alegerile deja vândute!  Cine se teme de votul românilor? Incompetenţă? Impostură? Minciună? Hoţia? Rusinea, nu!“, a mai spus Silvia Dumitrache, preşedintele ADRI (Associazione Donne Romene in Italia).

 

 

 

2. silvia_dum... (silvia_dumitrache_adri.jpg)

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel