Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Presa internațională despre situația din România: "Spitalele sunt pline, oamenii nu se vaccinează"
WhatsApp
Situația sanitară din România provoacă îngrijorare la nivel european, în contextul în care spitalele sunt pline, iar oamenii se arată în continuare reticenți la vaccin. 

Cu cea de-a doua cea mai mică rată de vaccinare din Uniunea Europeană, România a intrat în al patrulea val al pandemiei cu spitalele care sunt pline deja, potrivit unui reportaj realizat de Reuters.

 

După ce a depășit trei valuri ale pandemiei fără să se îmbolnăvească, Roxana Pascu, în vârstă de 55 de ani, a crezut că este suficient de sănătoasă pentru a rezista virusului și a decis să nu se vaccineze. 

"M-am gândit că dacă reușesc să trec prin trei valuri fără să mă infectez, pot să trec prin al patrulea fără vaccin”, a spus femeia.

Acum, Pascu este unul dintre cei 1.040 de pacienți cu COVID-19 aflați în terapie intensivă în România, unde cazurile s-au dublat în ultima săptămână, iar paturile de ATI libere sunt tot mai puține.

România a reușit să vaccineze doar 34% din populația adultă

 

În timp ce Uniunea Europeană a vaccinat 72% din populația adultă în ansamblu, România a reușit să vaccineze doar 34%, din cauza neîncrederii în instituțiile statului, campaniile de dezinformare, infrastructura rurală deficitară și educația slabă cu privire la vaccinuri.

Guvernul, care a ușurat restricțiile în ciuda numărului redus de imunizați, a ratat obiectivul de a vaccina 10 milioane de oameni până în septembrie, România având puțin peste 5 milioane de vaccinați. Aproximativ 40% din personalul medical și școlar nu a fost vaccinat, iar oficialii nu au introdus obligativitatea vaccinării pentru această categorie.

În București, Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumologie Marius Nasta încearcă să amenajeze o unitate mobilă de terapie intensivă.

„În acest moment avem probleme mari în instalarea acestor paturi, pentru că nu putem lucra fără personal”, a spus managerul.

Morga institutului este, de asemenea, la capacitate și se caută să se închirieze congelatoare, a spus ea.

Restricțiile sunt reintroduse în orașe și sate cu un număr mare de cazuri. Școlile încep să funcționeze din ce în ce mai mult online.

Acum, oficialii intenționează să trimită unități mobile de vaccinare în școli și au introdus o loterie cu premii în numerar pentru a spori vaccinările.

„Ceea ce este esențial este să putem oferi asistență medicală de specialitate celor care au nevoie de ea. Resursa umană este cea care ne limitează”, a spus viceministrul sănătății, Andrei Baciu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel