Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Presa din SUA, DEVASTATOARE cu DRAGNEA: Se comportă ca o CANALIE
WhatsApp

Faima președintelui PSD Liviu Dragnea a trecut Oceanul. Jurnaliștii de la publicația The Washington Post îl compară pe Dragnea cu o canalie care se dă o victimă, deși este un politician condamnat la închisoare cu executare. Jurnaliștii americani remarcă faptul că Dragnea și PSD dau o lovitură justiției după o luptă de un deceniu cu corupții.

Articolul în care  Liviu Dragnea este vedetă se referă la guvernările din Polonia, Ungaria și România care dau o lovitură devastatoare democrației din aceste state.

Jurnaliștii dau ca exemplu cazul lui Liviu Dragnea, condamnat pentru fraudarea alegerilor și pentru abuz de putere, “care se dă  victimă”.

“Liderul partidului, Liviu Drangea, condamnat pentru fraudă electorală și pentru abuz de putere – în ultimul caz fiind vorba de menținerea a doi membri de partid în funcții publice timp de șapte ani, deși aceștia nu au lucrat pentru stat – se apără de tot acest scandal așa cum canaliile deseori o fac: prezentându-se drept o victimă. Atacând sistemul judiciar pe care îl numește ”stat paralel”, Dragnea susține că forțe întunecate complotează împotriva lui. Susținătorii săi, inspirându-se din cazul președintelui Trump, compară presupusa persecuție a domnului Dragnea cu investigația privind rolul Rusiei în victoria lui Trump”, scriu jurnaliștii, potrivit B1.

În articol se atrage atenția asupra faptul că în cele trei țări din Europa planează pericolul instalării autoritarismului, democrația fiind amenințată prin deciziile guvernelor acestor state.

”În timp ce partidele populiste își impun agenda în Polonia, Ungaria și România, normele democrației pluraliste sunt subminate, deschizând astfel calea autoritarismului. Asaltul este concentrat pe statul de drept și pe garantul său, o justiție independentă.

În România, unde liderul partidului de guvernare social-democrat a fost condamnat de două ori pentru abuz de putere, partidul a ripostat în încercarea de a dilua legislația anti-corupție. Acest lucru reprezintă a lovitură dură după un deceniu de anchetare a cazurilor de corupție din această țară, în care corupția a înflorit în cele două decenii după căderea comunismului”, scriu jurnaliștii americani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
pixel