Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Polițiștii italieni, revoltați după ce au primit măști Ffp2 ROZ: "Nu onorează uniforma"
WhatsApp
Polițiștii italieni s-au revoltat după ce au primit măști Ffp2 roz și spun că refuză să le poarte, pentru că „nu onorează uniforma".

Este vorba despre o revoltă a polițiștilor italieni din secții precum Pavia, Varese, Ferrara, Siracusa, Bologna și Veneția, după ce au primit măști de protecție Ffp2 de culoare roz.

Conform Sindicatului Autonom de Poliție (SAP), polițiștii refuză să poarte măștile de această culoare și cer retragerea lor.

Polițiștii se tem că nu vor mai impune autoritate în fața oamenilor

 

„Pe baza jurământului depus, uniforma trebuie să fie purtată cu respect pentru instituția din care faci parte. Mai ales într-un moment al istoriei când există o aversiune crescândă față de forțele de poliție. E nevoie de sobrietate și de respect față de uniformele purtate. Lucruri care trebuie să facă parte din sfera celor care sunt chemați să aplice regulile. Prin urmare, nu este recomandabil să se poarte accesorii nepotrivite care nu reprezintă administrația. Considerăm, așadar, că vestimentația și accesoriile folosite trebuie să fie adecvate și coerente cu uniforma”, scrie secretarul general al SAP într-o scrisoare trimisă șefului Poliției, citată de La Repubblica și preluată de Mediafax.

Rozul, prin urmare, nu se potrivește Poliției, „dă o aparență de mai puțină autoritate", potrivit sindicatului.

Polițiștii vor măști albe, albastre sau negre, „în concordanță cu uniforma”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel