Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Polițist din Londra, concediat după ce și-a înjurat colega și i-a spus că e "româncă proastă"
WhatsApp
Un polițist din Londra a fost dat afară, după și-a insultat colega româncă. 

Un polițist din Croydon, sudul Londrei, a fost concediat de către Poliția Metropolitană după ce a insultat o colegă, numind-o "româncă proastă". Incidentul, relatat de ziarul britanic The Standard, a avut loc pe 6 septembrie 2022, în timp ce ofițerul Huw Harris încerca să o ajute pe colega sa, Oana Gîrboan, cu o problemă la computer.

Raportul comisiei de disciplină arată că, în momentul în care Gîrboan a amenințat că va reclama comentariile, Harris a răspuns: "Nimeni nu te va crede." În apărarea sa, Harris a declarat că remarca sa a fost o încercare neinspirată de a fi amuzant și că regretă profund incidentul. El a susținut că până atunci colaboraseră bine și că alți membri ai echipei l-au numit în glumă "snob" sau "galez prost", dar fără reacții similare.

Comisia de disciplină a concluzionat că Harris a făcut comentariul spontan, fără a reflecta asupra consecințelor. Totuși, având în vedere pregătirea sa ca ofițer de poliție și conștientizarea că un astfel de comentariu ar fi considerat ofensator și rasist, el ar fi trebuit să evite un astfel de limbaj. În raport se menționează că, deși limbajul vulgar era obișnuit în secția de poliție din Croydon, insulta rasistă a fost considerată deosebit de ofensatoare.

Ofițerul Oana Gîrboan a fost și ea supusă unor proceduri disciplinare pentru comentarii presupuse la adresa colegului ei. Cu toate acestea, comisia a considerat că reclamația împotriva ei are "puțină relevanță", dat fiind faptul că Harris a admis utilizarea unui limbaj ofensator și discriminator.

Huw Harris, angajat al Poliției Metropolitane din 2018, a fost concediat fără preaviz. Comitetul de disciplină a declarat că decizia a fost luată cu "mare regret", recunoscând "calitățile clare" ale ofițerului, dar subliniind că o sancțiune mai blândă ar submina încrederea publicului în poliție.

 

--------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel