Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
PMP Diaspora, rupere masivă. Lovitură înainte de Congres
WhatsApp
PMP Diaspora a anunțat că părăsește PMP, chiar înainte de Congresul partidului de mâine.

Iată comunicatul integral:

„Suntem la patru ani de la infiintarea PMP, partid la care am aderat cu totii pentru ca am crezut in ideile de forta care ne-au animat idealurile postrevolutionare. In toti acesti ani am creat in tarile din Diaspora organizatii respectate si puternice, cu oameni capabili, fideli si onesti care au dat din plin dovada abnegatiei lor. Cu totii am crezut in ideile generoase ale lui Traian Basescu si am fost mandri sa ne inregimentam sub steagul sau.

La Alegerile europarlamentare din 2014 organizatia PMP Diaspora, in intregul ei, a obtinut locul intai, o victorie rasunatoare, 27 la suta din voturile exprimate. In spatele nostru s-au clasat partide puternice, PNL, PSD, FC si alte formatiuni cu vechime pe esichierul politic romanesc.

La alegerile parlamentare din decembrie 2016 am reusit sa aducem partidului procentul de aur care a facut diferenta, de la 4,7 la acel 5,7 din final, propulsandu-l in Parlament.
Din pacate, dupa aceste ultime alegeri, unii au profitat de pozitiile capatate in urma muncii tuturor membrilor, iar cei din tarile Diasporei, cei care au muncit si au jertfit din timpul si din economiile familiei lor au fost incet, incet, ignorati si indepartati. La apelurile noastre nu a mai raspuns nimeni sau am fost persiflati si ironizati. Nici la scrisoarea colectiva semnata de un grup de lideri PMP din Diaspora nu s-a dat curs, asa cum ar fi fost firesc la un partid politic, pus in fata unui demers colectiv.

Actualul congres al Organizatiei Diaspora a fost dedicat alegerii unui singur om, candidat unic, propus si sustinut doar de catre conducerea partidului, situatie antidemocratica, ridicola, care ne trimite inapoi la comunismul stalinist. Nu discutam acum despre plecarile din partid ale unor nume grele din celelalte organizatii judetene, lucruri care denota o situatie similara in intregul sau aparat politic. Faptele sunt mult mai multe dar le pastram bine inchise in arhiva organizatiei si a partidului cu titlul “ASA, NU!”

In aceasta situatie s-a luat HOTARAREA clara: NE RUPEM DE ORGANIZATIA Diaspora, NE RUPEM DE PARTID! Membrii de partid cu state vechi de serviciu in Diaspora au spus DA! Ne rupem de Organizatia Diaspora si de partid pentru ca a permis o asemenea stare de lucruri.

12 organizații, decizie radicală

Cele douasprezece organizatii vechi din Italia au confirmat la decizie. Domnii Danut Frangu, Nicusor Mitu, Olidie Darcle, Olteanu Liviu si multi altii au confirmat, DA! Din Spania, domnii Costica Popsor, Ioan Daniel si altii, cu cele sapte organizatii infiintate de ani de zile, au spus DA! Organizatii din Germania, din Anglia, din SUA, din Benelux au confirmat si ele ruperea de organizatia Diaspora PMP. Alaturi de aceasta decizie au venit organizatia din Grecia si cea din Cipru!!

Suntem romanii care am plecat de multi ani pe drumurile amare ale strainatatii, suntem romanii care ne-am castigat un loc onorabil in tarile lumii, suntem mandri ca suntem romani din Romania dar nu vrem sa fim bataia de joc pentru nici un politician care nu stie sa respecte DIASPORA Romaneasca!

Vom hotari impreuna drumul nostru in lume, vom hotari impreuna calea cea mai potrivita pentru a putea apara interesele comunitatii romanesti in toata lumea!

Asteptam alaturi de noi si alte personalitati din tara si din strainatate, oameni adevarati, impreuna cu care sa construim un viitor impreuna pentru romanii din Diaspora, pentru romanii din intreaga Romanie!”, anunță PMP Diaspora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel